Jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Komentár Arpáda Soltésza: Oslabení Ficovým týfusom zomierame na Matovičovu choleru
Zdielať na

Komentár Arpáda Soltésza: Oslabení Ficovým týfusom zomierame na Matovičovu choleru

Zdroj: SITA

Minister útoku Jaroslav Naď sa veľmi rázne ohradil pri predstave, že by sa simplexní ľudia a narušené osobnosti mohli spojiť s fašistami, aby si udržali moc, no vylúčiť to aj tak nemôže. Vzhľadom k tomu, že dnes kopa jeho poslancov hlasovala za Kotlebov návrh zmeny ústavy, zdôvodnený slovníkom, na ktorom by ani Adolf Hitler nezmenil jediné slovo, je viac-menej jasné, že vláda Igora Matoviča si konečne sníma masku veselého klauna. Hoci sú fašisti ich priamou konkurenciou a lovia voliča v rovnakom rybníku, ideologicky sú si najbližší práve s premiérom a s Borisom Kollárom.

Návrh, ktorý by v ústave zakázal transrodovým ľuďom medicínsku zmenu pohlavia, je sám o sebe esenciou fašizmu. Taká zmena totiž nezasahuje do práv iných ľudí o nič viac, ako kačací zobák, či neprirodzene predimenzovaný silikónový dekolt typickej dámy v rokoch, spôsobilej starať sa o dona Borisa, alebo vychovávať niektoré z jeho detí.

Dôvodová správa návrhu dôsledne nazýva transrodových ľudí deviantmi, čo napokon k nacizmu normálne patrí. Červivou čerešničkou na fekálnej torte je, že zaň hlasovala aj psychologička z OĽaNO, Katarína Hatráková. Ak ešte stále existuje Slovenská komora psychológov, iba je dočista bezmocná, jej vedenie by sa aspoň mohlo ísť niekam do kúta hanbiť.

Ale veď dobre, zo psa slanina nebude, fašisti ľudské práva tolerovať nebudú, všetko je, ako má byť. Bizarné je skôr to, že parlament rieši genitálie transrodových ľudí akurát v čase, keď tu regulárne skolaboval štát a jeho inštitúcie. Jeden príklad za všetky – keďže vláda absolútne nie je schopná vymáhať a kontrolovať karanténu, radšej zakázala svojim občanom opustiť krajinu. Rozumieť sa tomu dá, no slovo „diletanti“ ani približne nevystihuje spôsobilosť súčasnej garnitúry vykonávať moc.

Inštitúcie pod aktuálnym politickým vedením sériovo zlyhávajú. Dnes sme majstri sveta v umieraní na covid a keď budeme pokračovať v nastavenom kurze, pridá sa aj zomieranie od hladu. Už to ani nechce priveľkú nadsádzku, aby sme Slovensko nazvali „zlyhávajúcim štátom“. Jediné, čo dokáže Igor Matovič ponúknuť, okrem mozgotrysku šialených nápadov, je strašiak Fico a Pellegrini. Pre spravodlivosť treba zdôrazniť, že je to stále relevantný argument, pretože choleru nemožno liečiť týfusom. Žiaľ, chybou bolo už pokúšať sa týfus liečiť cholerou.

Výkladnou skriňou Matovičovej vlády bolo trestné stíhanie prominentov Ficovho mafiánskeho štátu. Donedávna. Potom polícia zakopala na dvere Matovičovho a Kollárovho riaditeľa SIS a súd ho vzal do väzby. Ako podozrivého v kauze prominentov Ficovho mafiánskeho štátu. Pre korupciu. Do roka od vymenovania. To by mohol byť ďalší svetový rekord, a taký, ktorý si svet nepochybne všimne.

Nový generálny prokurátor zasa uteká pred novinármi chodbami parlamentu takým tempom, že by mu ani Dobroslav Trnka nestačil. Dalo by sa ľudsky pochopiť, že Maroš Žilinka nemôže verejne vysvetľovať, ako sa podarilo tak dôkladne zamiesť pod koberec jednu z ikonických káuz Roberta Kaliňáka. No neodpovedať sa dá aj bez ponižujúceho úteku, ktorý nepôsobí iba zbabelo, ale aj tak akosi podozrivo, skoro ako priznanie viny. Ako keď sa policajti prídu niekoho rutinne opýtať, kde bol včera medzi druhou a treťou popoludní a on sa bez odpovede otočí a rozbehne. Žilinka nemusí mať ani mediálny tréning, stačila by detská izba, aby vedel, že sa mohol na desať sekúnd pristaviť pri kamerách a povedať, že túto vec zatiaľ komentovať nebude. Ani tým by síce nevzbudil dôveru, no ešte aspoň chvíľu si mohol zachovať imidž chlapa s integritou.

Bolo by pohodlné skonštatovať, že vláda zmeny priniesla iba nové obsadenie papaláškych rolí. Skutočnosť je ale menej príjemná. Kým vláda mafie bola aspoň dobre zorganizovaná, Matovičova vláda kompletne rozvrátila štát, jeho inštitúcie aj spoločnosť. Slovensko už beztak oslabené Ficovým týfusom zomiera na choleru a zachrániť ho môže iba zázrak.

Autor tohto komentára odporúča položiť si na hlavu sito na špagety a pomodliť sa k Lietajúcemu Špagetovému Netvorovi, bohu pastafariánskej cirkvi. Ten vám aspoň nelezie do spálne, ani sa nezaujíma o vaše genitálie. R’Amen!

Súvisiace články

Najčítanejšie