Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Obvineného bývalého sudcu Lindtnera pustili na slobodu
Zdielať na

Obvineného bývalého sudcu Lindtnera pustili na slobodu

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Obvinený bývalý predseda Okresného súdu Bratislava 3 David Lindtner je na slobode. Po takmer siedmich mesiacoch ho vo štvrtok na základe pokynu prokurátora prepustili z vyšetrovacej väzby. Informáciu TV JOJ potvrdil jeho obhajca Robert Kaliňák.

Podľa právneho zástupcu bývalého sudcu Lindtnera, Roberta Kaliňáka, v jeho prípade už vypočuli všetkých svedkov a tak pominuli dôvody na jeho ďalšie zadržiavanie. "Môžem túto informáciu potvrdiť, väzba v podstate v jeho prípade skončila, pretože orgány činné v trestnom konaní z môjho pohľadu vykonali všetky naplánovné úkony, a preto nebol žiadny ďalší dôvod na trvanie väzby. Vítam rozhodnutie prokurátora, že takýmto spôsobom rozhodol," uviedol Lindtnerov obhajca Robert Kaliňák. 

Dávida Lindtnera zadržala Národná kriminálna agentúra minulý rok v októbri spolu s podpredsedníčkou Najvyššieho súdu Jarmilou Urbancovou a veľkopodnikateľom Zoroslavom Kollárom v rámci akcie Víchrica. Po čom ich obvinili zo zločinu prijímania úplatku a zločinu zasahovania do nezávislosti súdu.

Súvisiace články

Najčítanejšie