Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Rozhodujú o väzbe pre veľkopodnikateľa Kollára: Obvinený je v prípade ilegálnej výroby cigariet
Zdielať na

Rozhodujú o väzbe pre veľkopodnikateľa Kollára: Obvinený je v prípade ilegálnej výroby cigariet

PEZINOK / Veľkopodnikateľ Zoroslav Kollár stojí pred sudkyňou Ruženou Sabovou. Začalo rozhodovanie o väzbe obvineného. Policajná eskorta s vyšetrovateľom NAKA krátko po 16-tej hodine priviezla trestne stíhaného Zoroslava Kollára na Špecializovaný trestný súd do Pezinka. Sudkyňa pre prípravné konanie začala následne rozhodovať o žiadosti dozorového prokurátora o vzatie obvineného do väzby.

Kollára vo štvrtok prepustil prokurátor z výkonu väzby, v ktorej bol od minulého roka pre korupčný prípad mediálne známy ako "Víchrica". V zapätí ho ale pred bránou väznice v Banskej Bystrici zadržali vyšetrovatelia NAKA a dali do cely policajného zaistenia. Vyšetrovacie orgány žiadajú väzbu pre Zoroslava Kollára z dôvodu iného trestného konania. V ňom je veľkopodnikateľ obvinený pre prípad ilegálnej výroby a distribúcie čiernych cigariet.

S Kollárom je obvinený aj Makóo

S Kollárom je obvinený aj bývalý riaditeľ Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovít Makóo a niekdajší popredný člen bratislavskej zločineckej skupiny "Piťovci" Tomas Rajecký. Kšeftári s ilegálnou výrobou cigariet mali Makóa údajne pravidelne každý mesiac uplácať sumou presahujúcou 240-tisíc eur, čím si kupovali krytie od šéfa daňových kriminalistov pred odhalením a vyšetrovaním. Kollár mal úplatky odovzdávať komplicovi Makóovi z finančnej správy.

Kollár nerozumie postupu vyšetrovateľov

Obhajca Zoroslava Kollára Adrián Kucek uviedol pre TV JOJ pred súdnym konaním, že jeho klient nerozumie postupu vyšetrovateľov, ktorí ho po prepustení z väzby opäť zadržali. A taktiež nevidí v žiadosti pokurátora žiadne relevantné argumenty na vzatie do väzby obvineného do väzby.

Súvisiace články

Najčítanejšie