Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Exšéf NAKA Branislav Zurian sa prihlásil na polícií
Zdielať na

Exšéf NAKA Branislav Zurian sa prihlásil na polícií

Archívne video

BRATISLAVA / Bývalý šéf Národnej kriminálnej agentúry sa prihlásil na polícií. Uviedol to na svojom profile na sociálnej sieti.

Branislav Zurian, ktorý podľa informácií TV JOJ  čelí obvineniu zo zneužitia právomoci verejného činiteľa a vyzradenia utajovaných skutočností sa vyjadril k stíhaniu v pondelok ráno. "Dnes ráno som sa prihlásil na polícii, kde som sa pred vyšetrovateľom vyjadril ku skutočnostiam, ktoré sa mi kladú za vinu na základe výpovede jedného kajúcnika. Po výsluchu som bol prepustený na slobodu. Ďakujem Vám za všetko. Sila a česť priatelia," uviedol

​Exriaditeľa Národnej kriminálnej agentúry Branislava Zuriana chceli v piatok ráno zadržať v jeho popradskom byte. Zurian v ňom ale nebol. Podľa informácií TV JOJ do bytu poslal svojho syna, aby im otvoril dvere. Potom ako jeho syn prišiel na miesto, dvere už boli vylomené. Zuriana kontaktoval vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby. 

V rozhovore pre TV JOJ taktiež povedal, že Boris Beňa (bývalý námestník SIS, pozn. red), ktorý spolupracuje s políciou pri viacerých kauzách, mal Zurianovi povedať, že Matovič im sľúbil navýšenie rozpočtu o 20 miliónov eur, ak zoberú ďalšieho kajúcnika Ľudovíta Makóa. Zurian v tomto prípade podal trestné oznámenie.

Súvisiace články

Najčítanejšie