Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Do nitrianskej pobočky NAKA priviezli muža, ktorý údajne stojí za plánovanou vraždou Žilinku a Lipšica
Zdielať na

Do nitrianskej pobočky NAKA priviezli muža, ktorý údajne stojí za plánovanou vraždou Žilinku a Lipšica

NITRA / V pobočke národnej kriminálnej agentúry dnes niekoľko hodín vypočúvali Darka Dragiča. Ide o muža, ktorý podľa obvinení údajne pripravoval likvidáciu prokurátora Maroša Žilinku. Občana Bosny a Hercegoviny zadržali v Taliansku a previezli k nám pred niekoľkými dňami.


Pred vyšetrovateľom NAKA vypovedal Darko Dragič od 12-hodiny. Do Nitry prišli aj viacerí advokáti. Ráno výsluchu predchádzala takzvaná rekognícia, pri ktorej svedok, známy z drogového podsvetia v Seredi Ilja Weiss mal označiť, že muža z Balkánu skutočne pozná. Práve on o ňom polícii v súvislosti s pripravovanou vraždou povedal.

"On už pri tom ako bol braný do väzby povedal, že pána Waissa pozná," povedala advokátka Darka Dragiča Dagmar Matušíková.


Podľa advokátky sa muži poznali v minulosti iba krátko,no v inej súvislosti. Naše informácie hovoria o tom, že Dragič  vypovedal, že žil s rodinou aj v Amerike a ovláda niekoľko jazykov. To, že si ho mal niekto najať na vraždu je vymyslené.

"V podstate klient poprel tvrdenia svedka, ktorý ho mal usvedčovať,"
skonštatoval advokát Dušana Kracinu Rastislav Urbáni.


Pred vyšetrovateľom muž vypovedal zhruba 2 a pol hodiny a potom ho odviezli do väzby.


Už pred rokom boli z prípravy úkladnej vraždy prokurátora Maroša Žilinku obvinené 4 osoby. Známe z prípadu vraždy novinára Jána Kuciaka a snúbenice Martiny. Vraha si mal najať Dušan Kracina z Komárna, ktorý je tiež obvinený.Požiadavka, mala ísť od Aleny Zsuzsuovej.

"Môj klient od počiatku tieto skutočnosti popiera,"
zhodnotil právny zástupca Kracinu Urbáni.


"Moja klientka Darka Dragiča nepozná v živote ho nevidela,"
povedal advokát Aleny Zsuzsovej Štefan Neszméri.

Súvisiace články

Najčítanejšie