Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Kultúra v slovenskom parlamente: Oblievačka Matoviča nebola jediným incidentom v parlamente
Zdielať na

Kultúra v slovenskom parlamente: Oblievačka Matoviča nebola jediným incidentom v parlamente

BRATISLAVA / Bývalý predseda parlamentu Andrej Danko počas vykonávania funkcie upravoval rokovací poriadok niekoľkokrát. Momentálne je predsedom parlamentu Boris Kollár a napriek skutočne pestrému zloženiu nášho parlamentu, zatiaľ tam nejaké väčšie konflikty neboli. Zdá sa ale, že ak sa v parlamente niečo v posledných rokoch odohralo, takmer pravidelne bol pri tom Igor Matovič. Bez ohľadu na to, či bol kedysi poslancom alebo teraz už ministrom.

Incident medzi poslancom Miroslavom Sujom a Igorom Matovičom je prvým vážnejším v parlamente od volieb. Teda medzi poslancom a členom vlády. Igor Matovič odmieta, že by on poslanca provokoval. Podľa hnutia OĽaNO boli opozičníci na túto situáciu doslova pripravení. Poslankyňa z OĽaNO dokonca hovorí, že nič také podobné ešte nezažila. Je zjavné, že je nováčikom. "Určite si nepamätám, že by sa pán minister, teda predseda strany hnutia s niekým bil," vyjadrila sa Anna Mierna. 

Pravdou ale je, že za ostatné roky, ak sa niečo v parlamente podobné dialo, Igor Matovič tak ako teraz, ani vtedy nechýbal. V roku 2010 ale doslova narazil na poslankyňu Belousovovú. "Prišla za mnou poslankyňa Belousovová, že musela dať pánovi Matovičovi facku lebo napísal o nej, že je Anča," opísal vtedy incident Richard Sulík. "Že či je ona pre mňa Ančou a ja, že áno a fuk," vyjadril sa Matovič. 

Ďalšia facka už nepadla. Do sporu sa ale Matovič dostal s Belousovovej kolegom Rafaelom Rafajom. "Chytil kravatu a tak ma priškrtil úplne. Vravím, že on ma zaškrtí," konštatoval Matovič. Nezabudnuteľný bol spor Matoviča s vtedajším poslancom Poliačikom, ktorému na hlavy vysypal striekačky. Spomínané kultúrne udalosti v parlamente bol skôr kabaret - ak sa v rokovacej sále ostatné roky schyľovalo k fyzickým potýčkam i pri tom bol zväčša prítomný poslanec Matovič. Pamätný je súboj o papierovú figurínu. A nezabudnuteľná je výmena názorov s Robertom Kaliňákom v zákulisí parlamentu . No a ďaleko k bitke nebolo ani potom, čo Igor Matovič narušil tlačovú konferenciu poslancov Smeru.SD.

Súvisiace články

Najčítanejšie