Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Stretnutie Matoviča s Mikulcom a policajným prezidentom vyvoláva otázniky. Opozícia neverí, že hovorili o rozpočte
Zdielať na

Stretnutie Matoviča s Mikulcom a policajným prezidentom vyvoláva otázniky. Opozícia neverí, že hovorili o rozpočte

SLOVENSKO / Televízia JOJ priniesla zábery zo stretnutia ministra vnútra a policajného prezidenta na Ministerstve financií s predsedom vládneho hnutia OĽANO Igorom Matovičom. Odohralo sa iba pár hodín po zadržaní šéfa policajnej inšpekcie. Vysvetlenie, že rokovali o rozpočte, opozícii nestačí.

Stretnutie ministra vnútra a policajného prezidenta iba pár hodín po zadržaní šéfa inšpekcie s Igorom Matovičom je voda na mlyn opozícii. Za stretnutím vidí politické riadenie kriminálnych káuz. Zábery televízie JOJ ukazujú ministra s policajným prezidentom, ako vchádzajú k šéfovi OĽANO Igorovi Matovičovi na ministerstvo financií.

Keď ochrankári zbadali kameru, vládne limuzíny preparkovali do neverejných priestorov ministerstva financií

Vysvetlenie bolo, že rokovanie sa netýkalo čerstvej kauzy policajného inšpektora, ale rozpočtu. To aktuálne tvrdí aj ministerstvo financií: "Pôvodne sa malo konať 25. mája. Témou bol návrh rozpočtu Ministerstva vnútra na roky 2022-2024 s dôrazom na ďalší rozvoj policajného zboru." 

"Snáď nepochybujeme o tom, že Matovič je blázon, pomstychtivý blázon, ktorý zneužije čokoľvek, aby prežil, lebo si uvedomuje, aké zločiny páchajú, no tak mu došli hlásiť, čo sa deje," hovorí poslanec NR SR Robert Fico (Smer-SD). "Pevne verím, že nekuli pikle, koho ďalšieho by bolo fajn zavrieť najbližšie týždne do basy, aby sa prekryla neschopnosť a kauzy tejto vlády," hovorí poslanec NR SR Peter Pellegrini (Hlas-SD). 

Zaujímalo nás, či takto u Igora Matoviča rokujú aj ďalší ministri

Oslovili sme teda viaceré rezorty. Z odpovedí je zrejmé, že ak aj termín na rokovanie majú, ako napríklad školstvo, hospodárstvo, či spravodlivosť, je to až po desiatom júni. Zároveň zväčša platí, že nerokujú priamo ministri, ale ich zástupcovia. "Ministerstvo financií nám zaslalo pozvánku na stretnutie, na ktorom má byť prerokovaný návrh rozpočtu pre ministerstvo spravodlivosti na roky 2022 až 2024. Toto rokovanie sa má konať 16.6. na ministerstve financií," informuje hovorca ministerstva spravodlivosti Peter Bubla. 

Juraj Šeliga v relácii Na hrane povedal, že toto stretnutie môže vyvolávať otázniky

Tou hlavnou je, či nemá predseda OĽANO viac informácií, než by mal mať. "Ak ich má, tak je to problém, ale to nevieme ani potvrdiť, ani vyvrátiť a myslím si, že toto bolo naozaj stretnutie k rozpočtu." hovorí Šeliga (Za ľudí). 

Opozícia aj tak neverí, že rokovali o rozpočte

Peter Pellegrini povedal, že o rozpočte sa najprv v lete rokuje odborne a až na jeseň nastupujú ministri. "Včerajšie stretnutie pána Mikulca, pána Kovaříka na pôde ministerstva financií považujem za potvrdenie tohto podozrenia, že nad tým všetkým je politik Igor Matovič." hovorí Pellegrini. "Tu už končí akákoľvek sranda. Toto je zneužívanie právomocí verejného činiteľa. Tu sú páchané najzávažnejšie trestné činy. A títo ľudia sa budú musieť za to zodpovedať," hovorí Fico. 

Smer už ohlásil, že chce na najbližšej schôdzi parlamentu odvolávať ministra vnútra. Koaliční partneri mu dnes vyjadrili podporu. "Nevidím dôvod na odchod zo svojej pozície v čase, keď vláda napĺňa to, čo deklarovala pred voľbami a OČTK odkrývajú zločineckú sieť na najvyšších úrovniach štátu," hovorí minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO). 

Súvisiace články

Najčítanejšie