Zatiahnuté, dažďové prehánky
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Bödörovi údajní sledovači: Výsluch obvineného Mariana Zetochu v utajenom režime
Zdielať na

Bödörovi údajní sledovači: Výsluch obvineného Mariana Zetochu v utajenom režime

BRATISLAVA / Krátko predpoludním začal vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry výsluch v zvláštnom režime. Obvineného funkcionára polície, Mariana Zetochu podľa zistení TV JOJ vypočúvali v utajenom režime. K výsluchu došlo bezprostredne po výsluchu bývalého funkcionára SIS Petra Tótha, ktorý riadil takzvané "Kočnerove sledovacie komando".

Marian Zetocha bol pre zmenu podľa obvinenia NAKA členom "policajnej sledky," ktorá údajne pre účely nitrianskeho podnikateľa Norberta Bödöra mala vykonávať sledovanie Igora Matoviča, Daniela Lipšica a ďalšie osoby.

Podľa zistení televízie sa celý dopoludňajší výsluch vykonával v špeciálnom režime, ktorým chceli vyšetrovacie orgány zabezpečiť minimálny únik informácii z vykonávaného výsluchu obvineného. Advokáti pred vstupom do výsluchovej miestnosti museli odložiť do bezpečnostných schránok svoje mobilné telefóny, nesmú pri výsluchu používať nahrávacie zariadenia. Vyšetrovateľ ich požiadal, aby si do schránok odložili, ak majú, inteligentné hodiny a podobné elektronické zariadenia.

Okrem toho je bežné, že po takomto úkone obhajcovia nemusia dostať od vyšetrovateľov zápisnicu o výsluchu obvineného či svedka, ak sa úkon realizuje v utajenom režime. Poznámky si ale advokáti robiť môžu. Trestne stíhaný Marian Zetocha je podľa uznesenia o vznesení obvinenia členom zločineckej skupiny, konaním v prospech menovaného podnikateľa mal zneužiť právomoci verejného činiteľa. K obsahu vzneseného obvinenia už pred vyšetrovateľmi vypovedal. Za informácie odovzdané údajne Norbertovi Bödörovi s komplicmi mal dostávať úplatky, ktoré sám predával ďalším. Spoluobvinení sú exprezident polície Tibor Gašpar, Robert Krajmer, Peter Hraško a Bernard Slobodník. Skupina spolu zabezpečovala aj s trestne stíhaným exriaditeľom Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovítom Makóom pre nitrianskeho podnikateľa informácie z vyšetrovania firiem a spoločností, o ktoré sa Bödör zaujímal. Išlo o mediálne sledované prípady Unifarma, Váhostav, Čistý deň, Doprastav, Benzinol, ale aj NDS či Pôdohospodárska platobná agentúra. 

Na sledovanie Matoviča zohnal Yetiho

Podľa polície na sledovanie Igora Matoviča a Daniela Lipšica práve Zetocha údajne zabezpečil "sledke" nenápadnú škodovku a ďalšie auto. Za sledovanie mali policajti podľa vyšetrovacích orgánov dostať úplatky, ktoré im odovzdával práve obvinený Marian Zetocha. Ten ich mal dostávať od podnikateľa Norberta Bödöra. 

K čomu dnes Zetocha konkrétne vypovedal zisťujeme a správu budeme aktualizovať. 

Súvisiace články

Najčítanejšie