Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Pokračuje vojna v polícii? Na NAKA zasahovala policajná inšpekcia
Zdielať na

Pokračuje vojna v polícii? Na NAKA zasahovala policajná inšpekcia

BRATISLAVA / Podľa informácií TVJOJ dnes predpoludním zasahovali inšpektori Inšpekčnej služby Ministerstva vnútra v Národnej kriminálnej agentúre. Podľa zdroja Televízie JOJ, si prišli vyžiadať vyšetrovacie spisy k niektorým z aktuálnych káuz, na ktorých pracuje vyšetrovací tím pod vedením vyšetrovateľa NAKA, Jána Čurilu.

"Obráťte sa prosím so svojimi otázkami na ÚIS MV SR a krajskú prokuratúru, ktoré procesne danú vec zastrešujú,” reagovala na otázky TV JOJ Andrea Dobiášová, hovorkyňa Prezídia PZ.

Akcia vs. reakcia

Zásah policajných inšpektorov prichádza len týždeň po tom, ako NAKA zadržala šéfa policajnej inšpekcie. A aj napriek tomu, že včera po rokovaní vlády minister Roman Mikulec deklaroval, že policajná inšpekcia normálne funguje.

Mikulec verí, že zásah Úradu inšpekčnej služby na NAKA bol v súlade s preverovaním hodnovernosti informácií od SIS

Minister vnútra Roman Mikulec verí, že štvrtkový zásah Úradu inšpekčnej služby na Národnej kriminálnej agentúre bol v plnom súlade s preverovaním hodnovernosti informácií od Slovenskej informačnej služby a na základe rozhodnutia prokurátora. V tlačovej správe to uviedla riaditeľka odboru komunikácie Ministerstva vnútra Barbara Túrosová.

„Minister vnútra opakovane deklaruje, že všetky poskytnuté informácie ako príjemca zo zákona postupuje príslušným útvarom Policajného zboru. Rovnako tak to bolo aj v prípade spravodajskej informácie SIS o možnom ovplyvňovaní vyšetrovania. Na základe toho bol rozhodnutím riaditeľa ÚIS a prezidenta Policajného zboru zriadený tím, ktorý sa uvedenými skutočnosťami zaoberá a preveruje ich hodnovernosť,“ uviedol Mikulec. Dodal, že v tomto prípade si komunikáciu vyhradila krajská prokuratúra, ktorá vykonáva dozor nad celým prípadom. Samotné úkony prebiehali priamo na mieste pod dohľadom dozorového prokurátora krajskej prokuratúry.

Mikulec tak reagoval na dnešný zásah, keď do centrály NAKA prišli pracovníci inšpekcie ministerstva vnútra a zaistili niekoľko živých vyšetrovacích spisov, ktoré vyšetruje špeciálny tím Očistec. Inšpekcia má vyšetrovať podozrenia Slovenskej informačnej služby, podľa ktorých sa v prípadoch manipulovalo s výpoveďami.

Súvisiace články

Najčítanejšie