Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Expredsedovi vlády Pellegrinimu došla trpezlivosť. Podáva návrh na odvolanie premiéra Hegera
Zdielať na

Expredsedovi vlády Pellegrinimu došla trpezlivosť. Podáva návrh na odvolanie premiéra Hegera

BRATISLAVA/ Pokoj je v parlamente aktuálne nedostatkovým tovarom. Po neúspešnom odvolávaní ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej (Za ľudí), ale aj ministra vnútra Romana Mikulca (OĽaNO) je na rade premiér. Nezaradený poslanec Peter Pellegrini (Hlas-SD) tvrdí, že vláda je neschopná.

Nespokojnosť s vládou stojí za zámerom Petra Pellegriniho odvolať premiéra Eduarda Hegera. Vo svojich výčitkách spomenul nielen ministra financií Igora Matoviča, ale za nekompetentnú označil aj ministerku kultúry Natáliu Milanovú (obaja OĽaNO). 

"Ak sa zastavíme len pri rozorte financiíí, tak krajinu, ktorú sme odovzdavali v dobrom stave, vidíme s rekordným dlhom až 60 %," poznamenal Pellegrini s tým, že nehospodárne nakladanie s verejnými zdrojmi vyčítali jeho vláde. Tvrdí však, že aktuálne zadlžovanie dosiahlo strop. Kritike podrobil aj exministra zdravotníctva Mareka Krajčího (OĽaNO) a poznamenal, že o jeho neschopnosti vedeli všetci. 

Zároveň však Peter Pellegrini aktuálnej vláde vyčíta to, že nedostatočne odškodňuje občanov na ktorých zásadne dopadla pandémia. V katastrofálnom stave je podľa neho práve rezort kultúry, ktorý drží v rukách Milanová. "Máme z toho veľmi zlý pocit," povedal na margo toho, že takto zle krajina ešte manažovaná nebola. Hlas-SD oznámil, že odvolať chcú prostredníctvom vyslovenia nedôvery premiérovi celú vládu. Preto sa rozhodli pokračovať v zbere podpisov. 

"Budeme hovoriť o každom jednom rezorte a každom jednom prešľape vlády," poznamenal s tým, že kabinet nerobí hanbu len doma, ale aj v zahraničí. Návrh na mimoriadnu schôdzu podajú budúci týždeň. Predseda parlamentu Boris Kollár bude mať následne povinnosť zvolať mimoriadnu schôdzu do siedmich dní.

Najčítanejšie