Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Odvolávanie premiéra Hegera? Je to marketing Hlasu-SD, vracia úder koalícia
Zdielať na
Noviny PLUS

Odvolávanie premiéra Hegera? Je to marketing Hlasu-SD, vracia úder koalícia

BRATISLAVA/ Hlas-SD dnes na tlačovom brífingu oznámil, že pokračuje v zbere podpisov. Budúci týždeň by tak mala opozičná strana predložiť do Národnej rady návrh na vyslovenie nedôvery premiérovi Hegerovi a tým pádom aj celej vláde.

Podľa nezaradených poslancov dokázala posledná mimoriadna schôdza, že vláda nie je schopná sebareflexie. Nepodarilo sa totiž odvolať ani ministra vnútra Romana Mikulca tak, ako predtým ministerku spravodlivosti Máriu Kolíkovú.

„Pán Mikulec nedokázal ani jedným slovom verejnosť ubezpečiť, že v bezpečnostných zložkách štátu sa nekoná vojna policajtov. Nevyvrátil to ani predseda vlády Eduard Heger či minister financií Igor Matovič," uviedol Pellegrini.

OĽaNO podľa expremiéra Pellegriniho nie je schopné vyvodiť politickú zodpovednosť voči žiadnemu ministrovi, ktorý svoj rezort nezvláda. Ako príklad uviedli niekoľko ministrov vrátane Natálie Milanovej a exministra zdravotníctva Mareka Krajčího. 

Strana Hlas-SD chce preto podľa neho pokračovať v zbieraní podpisov na zvolanie mimoriadnej schôdze k odvolávaniu celej vlády. Návrh na zvolanie schôdze k tomuto bodu plánujú do parlamentu predložiť v najbližších dňoch. „Vláda zlyháva vo vedení všetkých rezortov, pre ktoré je charakteristická neprofesionalita, amaterizmus či chaos. Každý deň tejto vlády vo funkcii škodí Slovensku, preto patrí do politického dôchodku," dodal líder Hlasu-SD.

Čo na to koaliční poslanci? Peter Pčolinský (Sme rodina) priznal v čom vidí pochybenia a čo mu počas pandémie najviac prekážalo. Za OĽaNO prezradil spokojnosť s nomináciami predseda výboru pre kultúra a médiá Kristián Čekovský. Má premiér Eduard Heger podporu klubu SaS? Spýtali sme sa Mariána Viskupiča. 

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie