Zatiahnuté
12°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Richard Sulík v Na hrane: Matovič má zrejme pocit, že v koalícii je príliš veľa harmónie
Zdielať na

Richard Sulík v Na hrane: Matovič má zrejme pocit, že v koalícii je príliš veľa harmónie

BRATISLAVA / Vo štvrtkovej relácii Na hrane si proti sebe sadli líder strany SaS Richard Sulík a exminister práce Ján Richter. Duel sa venoval aktuálnym témam, ako zvyšovanie DPH, ale aj zaistenie podpredsedu MH manažmentu Andreja Holáka. Ako reagoval Sulík na obvinenia ministra Matoviča a čím ho provokoval Richter?

Hoci Andreja Holáka vydáva koaličné OĽaNO za nominanta Richarda Sulíka, on trvá na tom, že v rámci korporátnej kontinuity si Holáka chcel nechať práve manažér Lopatka. Holák bol v minulosti nominantom bývalej vlády, pričom začal ako štátny tajomník na doprave u exministra Jána Počiatka, neskôr sa presunul na Úrad pre verejné obstarávanie a od roku 2018 bol práve v MH Manažmente. 

"Ja pána Holáka dodnes nepoznám, nikdy som s ním ani len netelefonoval. Ponechať si ho tam chcel Ľuboš Lopatka, bez samostatných právomocí. Zajtra si s Lopatkom sadnem a dohodneme sa ako ďalej," vyjadril sa v relácii Na hrane minister hospodárstva Richard Sulík a zdôraznil, že Lopatka je jedným z najlepších manažérov krajiny. 

"Pán Richter neprovokujte chvíľku," poznamenal Sulík

Reagoval tak na vyjadrenie exministra, ktorý sa spýtal či Igor Matovič svojho partnera z koalície nevyháňa. Igor Matovič sa totiž v rozhovore pre portál Aktuality vyjadril, že "mal Richarda Sulíka vyraziť z vlády už po prvej vlne".  Minister hospodárstva sa pre zmenu zrejme rozhodol nehrotiť konflikt s ministrom financií. "No tak mal to spraviť," podotkol s tým, že minister je teraz múdry, ale vtedy sa to bál urobiť. 

"Matovič je prokurátor aj sudca", upozornil Richter

Na margo kauzy Andreja Holáka sa exminister Ján Richter vyjadril, že dotyčného pána pozná. Zároveň však dodal, že správanie Igora Matoviča je neštandardné. "Skôr by som zareagoval na pána Matoviča. Je to úplne niekde na začiatku a pán Matovič už vie všetko," začal, pričom poznamenal, že je možné, že naozaj vie viac, než sú informácie v médiách a preto si dovolil napísať svoj príspevok. "On rád býva hneď na začiatku vyšetrovateľom, prokurátorom a sudcom," poznamenal Richter. 

Súvisiace články

Najčítanejšie