Polojasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Hlas-SD prezentuje nové sociálne opatrenia: Pod druhou vládou Matoviča zažíva Slovensko chaos, tvrdí Peter Pellegrini
Zdielať na

Hlas-SD prezentuje nové sociálne opatrenia: Pod druhou vládou Matoviča zažíva Slovensko chaos, tvrdí Peter Pellegrini

BRATISLAVA / Sociálne opatrenia a človek na prvom mieste. Tak uviedol líder strany Hlas-SD Peter Pellegrini svoju tlačovú konferenciu. Už včera avizoval, že zbiera podpisy a do Národnej rady predloží návrh na odvolanie premiéra Hegera. Za neschopného však nepovažuje len jeho, ale celú vládu.

Už vo štvrtok označil Peter Pellegrini za neschopnú ministerku kultúry, odvolaného ministra zdravotníctva Mareka Krajčího, ale aj ministra pôdohospodárstva Jána Mičovského (všetci OĽaNO), ktorý odišiel z funkcie sám. Líder najsilnejšej opozičnej strany je však nespokojný aj s pôsobením ministerky informatizácie Veroniky Remišovej (Za ľudí), ale aj s ministrom hospodárstva Richardom Sulíkom (SaS). 

Opäť obedy zadarmo

Podľa Pellegriniho poslanci o pomoci občanom len rozprávajú. Na pretras prišli aj obedy zadarmo. Podpredseda Erik Tomáš obvinil koalíciu, že o obedy zadarmo pripravila koalícia takmer pol milióna detí. "Chudobné deti si sadli za jeden stôl s bohatými deťmi a cítili sa rovnocenne," poznamenal Tomáš pričom zdôraznil, že toto opatrenie prevzali zo zahraničia a nevycucali si ho z prsta. Vyzval vládu, aby nepolitikárčila na úkor detí. Hlas-SD teda navrhuje, aby sa obedy zadarmo vrátili na základné školy a do posledného ročníka materskej školy a to už od 1. septembra. 

Návrh zákona si môžete pozrieť tu. 

300 eur variant B

Z inej strany sa Peter Pellegrini rozhodol uchopiť aj prídavok na dieťa. Namiesto jednorázového príspevku, ktorý parlamentom neprešiel, sa teraz pokúsi presadiť rozdelenie príspevku na dvanásť mesiacov. "Navrhuje sa zdvojnásobiť prídavky na dieťa zo súčasných 25,50 eur na 50 eur," uvádza Hlas-SD aj na svojom webe. Príspevok by sa pohyboval okolo 25 eur mesačne. Hlas-SD dúfa, že poslanci koalície jeho návrh podporia. 

Návrh zákona si môžete pozrieť tu. 

Súvisiace články

Najčítanejšie