Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Bihariová Matovičovi a Pellegrinimu: Správate sa ako vyplašené bačkory, radšej mlčte páni
Zdielať na

Bihariová Matovičovi a Pellegrinimu: Správate sa ako vyplašené bačkory, radšej mlčte páni

BRATISLAVA / Ku kolektívnej imunite sa zatiaľ blíži len hlavné mesto a je možné, že v ďalšom lockdowne budeme zatvorení všetci. Očkovanie a ďalšie opatrenie spôsobilo ďalšiu šarvátku v koalícii a popredných politikov si vzala na paškál aj líderka mimoparlamentnej strany. O očkovanie občanov ďalej prosí aj rezort zdravotníctva.

Po prezidentke Zuzane Čaputovej sa politikov rozhodla vyzvať aj ďalšia politička. "Vážený pán Igor Matovič, nemožno Vám uprieť pochvalu za hľadanie možností, ako motivovať občanov k vakcinácii," začala na sociálnej sieti Irena Bihariová, ktorá zároveň zdôraznila, že hoci tie hlavné zdroje motivácie občania stratili práve za vlády expremiéra, keď stratili vieru, že štát vie, čo robí a že sa vôbec na neho dá ešte v niečom spoľahnúť.


Expremiérovi a súčasnému ministrov financií adresovala aj niekoľko otázok. "Chcem sa však spýtať, čo sú to za stratégie a motivácie, ktoré ponúkate občanom, ak nefungujú ani na Vás?" pokračovala vo svojom príspevku. Momentálne totiž vládna koalícia bojuje o to, ako bude vyzerať ďalší život nielen očkovaných,a le aj neočkovaných. "Aktuálne ste priniesli na stôl znovu ďalší nápad. Skúste si, prosím Vás, úprimne zodpovedať, či by takáto ponuka konečne presvedčila aj Vás? Ak to teda nefunguje na Vás, prečo si myslíte, že tým "opijete" občanov?"

Podľa Bihariovej má na ľudí oveľa väčší vplyv, keď počúvajú ministrove kreatívne detské výhovorky, ktoré podľa líderky progresívcov každý raz vyťahuje ako králikov z klobúka. "Odkazujete týmto pochybujúcim ľudom to, aby sa ani oni nedali očkovať: “Lebo šak on iste vie, prečo si to do seba nedá vstreknúť, tak čo sme my od neho sprostejší?” poznamenala na margo vakcinácie a zdôraznila, že ak lídrovi OĽaNO úprimne záleží na tom, ako Slovensko dosiahlo kolektívnu imunitu a mohli sme náš život konečne vrátiť tam, kde nás korona zastavila a obrala o nevyčísliteľné veci a hodnoty, tak by mal prísť s takou motivačnou stratégiou, ktorá presvedčí aj jeho. 

​Minister financií Igor Matovič však včera počas naháňačky s médiami priznal, že sa zaregistroval na očkovanie. Vakcínu však neprezradil. 

Pár slov si mimoparlamentná líderka pripravila aj pre predsedu strany Hlas-SD. "Vážený pán Peter Pellegrini,Priznám sa, že je pre mňa nepochopiteľné, aby politik kritizujúci vládu za slabú zaočkovanosť krajiny zvolal tlačovku len na to, aby sa na nej bránil voči “obvineniu” , že sa dal zaočkovať. To mi rozum neberie, nehnevajte sa," pokračovala ďalej s tým, že ak nie je zaočkovaný on sám, potom to znamená jediné.

"Že ani Vy by ste nevedeli vymyslieť pre občanov lepšiu motivačnú stratégiu, než súčasná vláda. Lebo ak by ste ju poznali, tak dôkaz o jej účinnosti by bol v tom, že by presvedčila aj Vás. A teda Vy sám by ste boli dávno očkovaný. Takže ak sa tomu stále bránite, navyše rovnako ako expremiér s nedôstojnými výhovorkami, znamená to, že neviete presvedčiť ani sám seba, nie to ešte nerozhodných pochybujúcich občanov. To si potom potom môžete s pánom Matovičom ruky podať," dodala Bihariová a zdôraznila, že ich správanie je veľmi nedôstojné.

"Tak vám poviem: mám veľmi ťažko chorú mamu, ktorá má množstvo komplikovaných diagnóz, pre ktoré musí brať kopu liekov citlivých na kontraindikácie. U nej bolo riziko vedľajších účinkov objektívne vyššie. Napriek tomu sa zaočkovať dala. Vy – obaja zdraví, mladí a zjavne v dobrej kondícii - muži sa správate ako také vyplašené bačkory, ktoré sa boja, či by sa z toho náhodou nepovrackali," pokračovala a na záver dodala, že by ocenila ak by obaja politici radšej o očkovaní mlčali a netvárili sa, že im na zaočkovaní populácie záleží, keď ju sami znižijú. "Alebo sa prestaňte vyhovárať a spravte to, čo treba – dajte sa konečne zaočkovať," dodala na záver. 

Vo výzvach ďalej pokračuje aj rezort zdravotníctva

V poslednej výzve sa ministerstvo zdravotníctva na čele s nominantom OĽaNO Vladimírom Lengvarským opiera o zahraničia. "Plán Veľkej Británie a Singapuru: Žiť s Covidom podobne ako s chrípkou," uviedli v príspevku na oficiálnej stránke ministerstva s tým, že krajiny ako Veľká Británia alebo Singapur, ktoré dosahujú vysokú mieru zaočkovanosti, plánujú zmeniť prístup ku Covidu.
"Zlá správa je, že Covid-19 nezmizne, dobrá správa je, že s ním vieme žiť.", vyhlásili vládni predstavitelia Singapuru," pokračovali v prísspevku aj s citáciou britského minsitra zdravotníctva Sajida Javid, ktorý zdôraznil, že nevieme Covid eliminovať, ale musíme sa s ním naučiť žiť.
"Predstavitelia oboch krajín vidia cestu von z pandémie v očkovaní. Veľká Británia má zaočkovaných už 67 percent populácie a v Singapure majú zaočkovaných 58 percent.
Práve vďaka vysokej miere zaočkovanosti si môžu tieto krajiny dovoliť meniť prístup a držať relatívne uvoľnené opatrenia aj pri stúpajúcich počtoch nových prípadov. Ich ľudia sú chránení vakcínou. Sem sa chceme dostať aj my," zdôraznil rezort a na záver dodal, že občanov prosí, aby sa zaregistrovali na očkovanie. Len tak podĺa rezortu budeme môcť s Covidom žiť podobne ako s chrípkou. 

Najčítanejšie