Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Poslanci ĽSNS sa tentoraz prerátali. Za útok na policajta skončili v putách
Zdielať na

Poslanci ĽSNS sa tentoraz prerátali. Za útok na policajta skončili v putách

V januári 2021 sa ĽSNS začala rozpadávať

BRATISLAVA / Jedna kauza a dva pohľady. Zatiaľ čo Marian Kotleba, predseda ĽSNS tvrdí, že jeho poslanec a člen strany ĽS Naše Slovensko bojovali za svoje občianske práva, polícia ma diametrálne odlišný názor. Po konflikte člena policajného zboru s dvoma "kotlebovcami" dokonca tiekla krv.

Na hraničnom priechode s Českou republikou to dnes poriadne vrelo. "Poslanca NR SR Petra Krupu a člena ĽS Naše Slovensko Marcela Urbana zadržala polícia počas občianskeho protestu proti zatvoreniu slovensko-českého hraničného priechodu Horné Sŕnie - Brumov," napísal líder ĽSNS Marián Kotleba na sociálnej sieti a zdôraznil, že ide o boj za občianske práva.

"Občania, začína naozajstný boj za ochranu našich občianskych, ústavných a ľudských práv! Zapojiť sa musíme všetci! Bez ohľadu na politické tričko," pokračoval s tým, že zabudol zmieniť jeden zaujímavý detail.

Polícia to vidí inak

Polícia Slovenskej republiky uviedla, že dnes 6.7.2021 krátko po 16tej hodine na štátnej hranici s Českou republikou na hraničnom priechode Horné Srnie v trenčianskom okrese došlo počas protestu k fyzickému napadnutiu príslušníka Policajného zboru poslancom NR SR. "Príslušník Policajného zboru utrpel drobné poranenie ruky, poslanec bol obmedzený na osobnej slobode," napísali na svojej oficiálnej stránke.
Nechýbalo ani vyjadrenie prezidenta policajného zboru. „Polícia má situáciu plne pod kontrolou a je naozaj absolútne nepochopiteľné, keď si niektorí ľudia vybíjajú svoju zlosť na policajtoch, ktorí si plnia svoje povinnosti vyplývajúce z uznesenia vlády. Žiadame verejnosť, aby rešpektovala pokyny policajtov a nevyvolávala zbytočné roztržky. Tie nakoniec brzdia všetkých, ktorí chcú bez problémov prejsť cez hranice. Disciplinovanosť celý prejazd urýchli,“ komentoval celú situáciu Peter Kovařík. 

Súvisiace články

Najčítanejšie