Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Expremiér Robert Fico (Smer-SD): Štátna karanténa je deštrukciou právneho štátu
Zdielať na

Expremiér Robert Fico (Smer-SD): Štátna karanténa je deštrukciou právneho štátu

BRATISLAVA / Smer-SD sa stretol s zastúpením EU v Bratislave. Okrem diskriminácie obviňuje hlavného hygienika a vládu aj z toho, že likviduje cestovný ruch. Aktuálnu vládu Eduarda Hegera (OĽaNO) označuje za protiľudovú.

"Cestovný ruch dostal niekoľko úderov pod pás," tvrdí Robert Fico s tým, že to, čo označuje za absurditu demonštroval an správaní fanúšikov počas finálovo zápasu Euro 20. Vyhláška hlavného hygienika SR Jána Mikasa je podľa predsedu Smeru-SD protiústavná. Túto tému otvoril aj na zastúpení Eur=opskej komisie na Slovensku. 

Štrnásťdňová karanténa pre nezaočkovaných je podľa Fica dikriminačná s tým, že sa odvolal na vyhlášku Európskej únie. "Zobuďte sa," povedal smerom k aktuálnej vlády s tým, že aj podľa EU je nemysliteľné aby dochádzalo k diskriminácii nezaočkovaných osôb. Má byť pritom jedno, či sa človek zaočkovať z rozhodnutia nedá, alebo sa zaočkovať dať nemôže. Fico sa v súvislosti s vyhláškou obrátil aj na Ústavný súd a žiada ho aby rozhodol čo najskôr.

Viac sa dozviete vo videu:

Premiér Eduard Heger: Postoj Roberta Fica je poľutovaniahodný a neospravedlniteľný

"Spochybňovanie pozitívnych účinkov očkovania zo strany trojnásobného premiéra je poľutovaniahodné a neospravedlniteľné. Je to bezohľadné hazardovanie s ľudskými životmi za účelom vytĺkania politického kapitálu," reagoval na slová bývalého premiéra Roberta Fica súčasný premiér Eduard Heger. "Predseda strany SMER-SD sa dostáva na úroveň tých, ktorí nahlásia falošný poplach v nákupnom stredisku a potom sa tešia, aký chaos spôsobili," konštatoval vo svojom stanovisku následky výrokov Fica premiér Heger. "Znova treba zopakovať, že práve očkovanie proti ochoreniu COVID-19 zachraňuje ľudské životy, chráni občanov pred ťažkým priebehom ochorenia a hospitalizáciou," zdôraznil a odkázal občanom premiér. 

Súvisiace články

Najčítanejšie