Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Premiér Heger Romana Mikulca odvolávať nebude. Zdochýnajúca mrcina najviac kope, reaguje politológ
Zdielať na

Premiér Heger Romana Mikulca odvolávať nebude. Zdochýnajúca mrcina najviac kope, reaguje politológ

BRATISLAVA / Ťažký týždeň má za sebou minister vnútra za OĽaNO Roman Mikulec. Okrem toho, že opozičná strana expremiéra Roberta Fica vyzvala premiéra na jeho odvolanie, sa po sociálnych sieťach šíri hoax. Ten tvrdí, že Roman Mikulec si mal objednať vraždu Milana Lučanského.

Premiér si za svojim minsitrom vnútra bezvýhradne stojí, čo dokázal aj svojou reakciou na snahy opozičného Smeru-SD. „Aj keby údajná nahrávka rozhovoru bývalého prezidenta Finančnej správy Františka I. s bývalým riaditeľom NAKA Branislavom Zurianom bola autentická, nie je na nej zaznamenaný žiadny relevantný fakt, na základe ktorého by vznikalo dôvodné podozrenie o korupčnom správaní Romana Mikulca, keď bol na čele vojenskej rozviedky,“ konštatoval Heger.

Zdôraznil, že jeho vláda na rozdiel od vlád Roberta Fica nijako nezasahuje do práce orgánov činných v trestnom konaní. „Je plne v ich kompetencii, aby v súlade so zákonmi Slovenskej republiky odhaľovali trestnú činnosť, a to bez ohľadu na to, či ju páchajú predstavitelia dnešnej opozície alebo koalície. Zákon platí pre každého rovnako,“ uzavrel.

Robert Fico žiadal odvolanie pre úplatok

Predseda strany Smer-SD Robert Fico žiadal odvolať Mikulca pre nahrávku, v ktorej sa údajne bývalý prezident Finančnej správy František Imrecze rozpráva s bývalým riaditeľom NAKA Branislavom Zurianom o úplatku pre súčasného ministra vnútra.

Predseda vlády SR Eduard Heger (OĽaNO) informoval, že neodvolá ministra vnútra Romana Mikulca (OĽaNO). Odpovedal tak na štvrtkovú výzvu predsedu strany Smer - sociálna demokracia Roberta Fica.

Líder Smeru žiadal odvolať Mikulca pre nahrávku, v ktorej sa údajne bývalý prezident Finančnej správy František I. rozpráva s bývalým riaditeľom Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Branislavom Zurianom o úplatku pre súčasného ministra vnútra.

Podľa politológa netreba slovám Smeru pripisovať veľkú váhu

Podľa politológa Ekonimickej univerzity, netreba brať výroky opozičnej strany Smer-SD až tak vážne. "Je to, ako keď zdochýnajúca mrcina kope," reagoval politológ na snahy Roberta Fica. 

Súvisiace články

Najčítanejšie