Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Premiér Heger brojí proti pomalému očkovaniu. Prízvukuje, že ide o vec národného zdravia
Zdielať na

Premiér Heger brojí proti pomalému očkovaniu. Prízvukuje, že ide o vec národného zdravia

BRATISLAVA / Slovensko je v očkovaní pomalé a je zrejmé, že do jesene sa kolektívnu imunitu dosiahnuť nepodarí. Skloňovanou témou je aj očkovacia kampaň. Prvú nastavoval ešte bývalý minister zdravotníctva Marek Krajčí a tá aktuálna je zatiaľ v nedohľadne. Konať sa rozhodol aj predseda vlády Eduard Heger (OĽaNO).

Hoci prešli ďalšie dva týždne, otázka vyčlenených financií na očkovaciu kampaň ministerstva zdravotníctva sa stále neuskutočnilo. Minsiter zdravotníctvy Vladimír Lengvarský sa vyjadril, že financie Igor Matovič brzdí niekoľkým ministerstvám, nie iba jemu. Napriek snahe o zmier, to vyzerá tak, zže medzo Matovičom a Lengvarským sa schyľuje ku konfliktu. Prístup kritizovala aj prezidentka republiky, ktorá poznamenala, že celú situáciu si musia ministri urýchlene vysvetliť. 

Premiér na cestách za očkovaním

Najnovšie začal so svojoou formou kampane aj predseda vlády Eduard Heger, ktorý v uplynulom týždni vycestoval do najmenej zaočkovaných oblastí Slovenska. "Naplno pokračujem vo výjazdoch po našom krásnom Slovensku. Včera večer sme začali návštevu Banskobystrického kraja v kúpeľoch Sliač, kde som s váženými odborníkmi diskutoval o súčasnej pandemickej situácii a riešeniach," napísal na svojom oficiálnom profile na sociálnej sieti. 
Zároveň zdôraznil, že celý program je venovaný práve najmä očkovaniu. Premiér navštívil Nemocnicu s poliklinikou v Brezne, pozdravil ľudí a športovcov na Dni otvorených dverí v Dukle, ale povzbudíl aj zamestnancov vo veľkokapacitnom očkovacom centre v Banskej Bystrici Nedávno pritom premiér absolvoval cestu po Orave a Liptove. 

​Očkovanie ako cesta k národnému zdraviu

Predseda vlády je na jednej lodi s odborníkmi a vyjadril sa, že očkovanie je vecou národného zdravia. 
"V Banskobystrickom kraji je očkovanie pomalé a preto som dnes navštívil Nemocnicu s poliklinikou v Brezne a veľkokapacitné očkovacie centrum v Banskej Bystrici, aby som poďakoval personálu a povzbudil miestnych do očkovania," pokračoval v ďalšom príspevku. Zároveň zdôraznil dôležitosť ambulantného prístupu. 
"Nezabudnite, že očkovať môžu už aj všeobecní lekári a rovnako sa dá zaočkovať aj bez registrácie, takže si sami určíte čas, kedy vám očkovanie vyhovuje. Prinášame stále dostupnejšie riešenia pre vakcináciu," pokračoval a na záver dodal, že očkovanie je preňho témou číslo jedna. "Miesto hádok a odsudzovania vidím zmysel skôr v otvorenej komunikácii, načúvaní a pochopeniu. V konečnom dôsledku sme ako jeden tím na ihrisku. Len a len od nás záleží, aký bude výsledok a jedine spolu tento zápas vyhráme," dodal na záver.

Súvisiace články

Najčítanejšie