Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Peklo v Za ľudí: Mária Kolíková hrá mocenské hry, tvrdí ministerka Remišová. Ministerka spravodlivosti sa bráni
Zdielať na

Peklo v Za ľudí: Mária Kolíková hrá mocenské hry, tvrdí ministerka Remišová. Ministerka spravodlivosti sa bráni

BRATISLAVA / Stran Za ľudí nie je bližšie k zmiereniu ani po dlhých týždňoch konfliktu. Agónia v strane zrejme dosiahla vrchol v momente, kedy sa Mária Kolíková rozhodla odvolať štátneho tajomníka Luciaka. Podľa predsedníčky strany Veroniky Remišovej sa Kolíková pokúša zmeniť pomer síl v parlamente.

Situácia v strane Za ľudí sa každým dňom zhoršuje. Predsedníčka strany a miisterka MIRRI Veronika Remišová predniesla na adresu svojej oponentky niekoľko tvrdých slov. 

Podľa Remišovej sa Mária Kolíková pokúša zmeniť pomer síl v parlamente. Cieľom zrejme môže byť najmä to, aby sa Kolíkovej frakcia dostala na zasadania koaličnej rady. 

"Vnútrostranícky konflikt, ktorý vyvolala Mária Kolíková a skupina okolo nej a ich spôsoby mocenského boja dosiahli hranicu, ktorú už nebudem a nechcem mlčky prehliadať. Dnes predložila na vládu odvolanie svojho štátneho tajomníka, Michala Luciaka, napriek tomu, že s jeho prácou neboli žiadne problémy," uviedla Remišová na brífingu na úrade vlády s tým, že ministerstvo spravodlivosti stojí pred veľmi vážnou úlohou, akou je reforma justície, a nebude mať ani jedného štátneho tajomníka. "Mrzí ma, že Mária Kolíková dehonestuje dôležité ústavné funkcie a robí z nich panákov na šachovnici vnútrostraníckych intríg." dodala Remišová. 

Odvolaním štátneho tajomníka svojho ministerstva sleduje dve veci, ktoré nemajú absolútne nič spoločné s odbornosťou, ani so službou občanom, čo je pre stranu Za ľudí najdôležitejšou hodnotou v politike pokračovala ďalej a zdôraznila, že "všetci vieme, že dôvody tohto odvolania majú jediný cieľ: aby skupina Márie Kolíkovej vyhodila z parlamentu poslankyňu a podpredsedníčku strany ZA ĽUDÍ, Vieru Leščákovú. Poslankyňa Viera Leščáková sa nepridala k frakcii v strane, preto sa jej chcú zbaviť a dostať ju z parlamentu práve cez odvolanie štátneho tajomníka, ktorého je poslaneckou náhradníčkou. Viera Leščáková v parlamente neúnavne pracuje na reformách v školstve a parlament schválil viaceré návrhy zákonov, ktoré predkladala a práve teraz sa bude v parlamente rokovať o dôležitých reformách v školstve. Kolegovia nemali ani toľko slušnosti, aby jej to oznámili.  Zároveň verím, že sa kolegovia neznížia k tomu, aby sa následne zbavili aj predsedníčky poslaneckého klubu Jany Žitňanskej."

Viac o aktuálnej situácii v strane Za ľudí sa dozviete vo videu: 

​Vláda SR dnes odvolala Michala Luciaka (Za ľudí) z postu štátneho tajomníka na ministerstve spravodlivosti. Vyhovela tak návrhu ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej (Za ľudí). Kolíková ešte minulý týždeň pripustila, že Luciak by sa mohol vrátiť do Národnej rady SR ako poslanec. Podľa medializovaných informácií je vnímaný ako člen Kolíkovej "krídla" v strane Za ľudí a kritik šéfky strany Veroniky Remišovej.

Odlišný názor má Mária Kolíková

Miisterka spravodlivosti Mária Kolíková tvrdenia Remišovej odmieta. Rovnako poprela, že by mala záujem zosadiť Janu Žitňanskú. "Janu Žitňanskú si, ako političku, veľmi vážim," poznamenala s tým, že ju aktuálne navrhuje ako podpredsedníčku parlamentu za stranu Za ľudí. 

Súvisiace články

Najčítanejšie