Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Po svedkoch v Očistci a Judášovi pátra špeciálne komando hraničnej polície
Zdielať na

Po svedkoch v Očistci a Judášovi pátra špeciálne komando hraničnej polície

Archívna reportáž

PEZINOK / Ide o drsných chlapov, ktorí sa ničoho nezľaknú. Teraz naleteli na operatívu Národnej kriminálnej agentúry. Takmer mohlo dôjsť k prestrelke.

Zásah ozbrojenej jednotky v Pezinku. Hraničiari kontrolovali operatívu NAKA

Podľa ďalších informácií TV JOJ Úrad inšpekčnej služby postupuje rázne v pátraní po dvoch svedkoch v Očistci, ktorých podozrieva z vyfabulovaných svedeckých výpovedí. V Pezinku v ranných hodinách mobilná zásahová jednotka, ktorá po svedkoch pátra pod dozorom vyšetrovateľov inšpekcie, zadržala posádky niekoľkých áut. Mali to to byť operatívni policajti NAKA. Zásahovka totiž potrebovala preveriť, či operatívci nevezú v aute podozrivé osoby, po ktorých inšpekcia pátra. Prečo? Svedkovia sú kľúčové osoby pre vyšetrovanie v prípade Očistec, Judáš, Mýtnik a iné, ktoré vykonáva práve NAKA.

Úrad inšpekčnej služby, ktorý preveruje podozrenia, že práve NAKA svedkov manipulovala, aby výpovede spolu sedeli, mal údajne objektívne dôvody na podozrenia, že hľadaných svedkov ukrýva práve polícia, ktorú úrad prešetruje. Podľa zdroja špecializovaného na zvláštne postupy vyšetrovacích orgánov, je taký postup inšpekcie logický a opodstatnený.

“Ak polícia má kľúčových svedkov, ktorých spochybňujú na základe dôvodných podozrení práve kontrolné úrady, čo iné im zostáva? Kto môže takú osobu ukrývať a efektívne chrániť? No predsa ten, kto má presne informácie a prostriedky. A tie polícia má,” povedal pre TV JOJ špecialista na zvláštne policajné činnosti, ktorý z pochopiteľných dôvodov chce zostať v anonymite. Zásah policajtov z východu, ktorí Úradu inšpekčnej služby vo vyšetrovaní pomáhajú, skončil bez zadržania hľadaných osôb. Správu budeme aktualizovať o stanovisko Úradu inšpekčnej služby a polície, keď nám poskytnú k udalosti oficiálne stanovisko.

Súvisiace články

Najčítanejšie