Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Politici reagujú na dianie pred parlamentom: Uznajú si, že za protesty môžu aj oni sami?
Zdielať na

Politici reagujú na dianie pred parlamentom: Uznajú si, že za protesty môžu aj oni sami?

BRATISLAVA / Zákon, ktorý by mal čiastočne zvýhodniť očkovaných nahneval skupinu ľudí, ktorú kritici označujú za hlasnú menšinu. Tá sa rozhodla zablokovať dvere do budovy Národnej rady. Ako na nevôľu občanov reagujú politici?

Podľa nezaradeného poslanca Miroslava Kollára majú občania na protest nárok, ale treba zvoliť správnu formu. Miroslav Kollár sa pre Noviny PLUS vyjadril, že vinu u samotných politikov vníma. Viac sa dozviete vo videu. 

​Juraj Šeliga sa na krátkom brífingu vyjadril, že netuší, proti čomu občania protestujú. "Protestujú proti smrti? Proti covidu?" pýtal sa bývalý podpredseda parlamentu. Zdôraznil nárok občanov na protest, ale pripustil aj zlyhanie policajného prezidentka, ktorého sa poslanci budú pýtaťm prečo nezabezpečil 50 metrov pred bránou Národnej rady. Viac sa dozviete vo videu.

​Alojz Baránik (SaS) uviedol, že nejednotná komunikácia v parlamente je pochopiteľná. "Je to koalícia, nie vláda jednej strany," podotkol pre Noviny PLUS. Čo si myslí o protestoch pred parlamentom? Dozviete sa vo videu.

Na tému reagoval aj strana Hlas-SD. Peter Pellegrini zdôraznil, že odmieta rozdeľovanie občanov na dve kategórie, "Nemôžeme ľudí deliť na tých, ktorí majú väčšie výhody a na tých, ktorí nie," uviedol líder strany Hlas-SD a v parlamente nezaradený poslanec. Nezaočkovaní podľa neho musia byť rovnakými občanmi, ako tí zaočkovaní. 

Podobne sa na situáciu pozerá aj Juraj Blanár zo Smer-SD. Blanár odmieta, že by strana Smer-SD mala na protestoch a nálade v spoločnosti akýkoľvek podiel. Pre Noviny PLUS zdôraznil, že strana nie je proti očkovaniu, ale odmieta aby bolo povinné. 

​Peter Pčolinkský (Sme rodina) zdôraznil, že hnutiu Borisa Kollára neprekážajú výhody pre očkovaných, ale nevýhody pre neočkovaných. 

Súvisiace články

Najčítanejšie