Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Minister vnútra Roman Mikulec pre TV JOJ: Neviem, že by boli svedkovia na úteku
Zdielať na

Minister vnútra Roman Mikulec pre TV JOJ: Neviem, že by boli svedkovia na úteku

BRATISLAVA / Minulý týždeň zasahoval Úrad inšpekčnej služby u jedného z kľúčových svedkov z káuz Judáš, Očistec a Mýtnik. Svedok Peter Petrov im ale ušiel po tom, ako policajný prezident Peter Kovařík nariadil akciu prerušiť. Minister vnútra Roman Mikulec pre televíziu JOJ uviedol, že nevie o tom, že sú na úteku a k prebiehajúcemu vyšetrovaniu sa vyjadrovať nechce.

Pátra sa po dvoch svedkoch. Máte istotu, že svedok nie je v ohrození života? 

Ja sa nebudem vyjadrovať k úkonom v rámci trestného konania. Ja nemám ani detailné informácie o tom, či sú alebo nie sú na úteku. Nebudem k tomu hovoriť nič. 

Akú zodpovednosť vidíte za daný stav u seba ako ministra a u šéfa polície? 

Za daný stav, za aký daný stav? 

Toho, čo sa týka úteku dvoch svedkov. 

Ale ja neviem o úteku dvoch svedkoch, čiže sa nebudem vyjadrovať k niečomu, o čom neviem. To, že niekto si takúto konštrukciu povie, to ešte neznamená, že je to fakt. 

Viete, kde sa aktuálne nachádza pán Kovařík? 

Pán Kovařík je momentálne na dovolenke. 

Je pre vás normálne, že je od minulého týždňa na dovolenke a neprerušil ju? 

Pre mňa je úplne normálne, že ľudia v lete majú dovolenku. Myslím si, že aj príslušníci policajného zboru za celé obdobie, čo riešili pandemické opatrenia, všetky ostatné relevantné činnosti, ktoré riešia zo zákona počas celého roku, že si naozaj zaslúžia oddych. A myslím si, že aj tí, ktorí boli aj pred tou národnou radou, aj tí, ktorí sú dnes na hraniciach, aj tí, ktorí sú dnes v uliciach a pomáhajú ľuďom, tak si zaslúžia po celom tom období trošku úcty a možno aj uznania a samozrejme aj oddychu. A ja im ho úprimne želám. 

Môžete sa vyjadriť k tomu, že NAKA nevie, kde je Petrov? Kľúčový svedok? 

Ja sa naozaj nebudem vyjadrovať k tomu, či verím alebo neverím. Ja sa nevyjadrujem k úkonom v rámci trestného konania. To mi neprislúcha a ja absolútne nezasahujem orgánom činným v trestnom konaní do ich činnosti. 

​Mikulec bude vysvetľovať na koaličnej rade

Ministra vnútra Romana Mikulca chcela cez víkend odvolávať opozícia. V nedeľu, ale následne ani v pondelok sa ho odvolať nepodarilo. V pondelok bolo dokonca v sále len 45 poslancov a neprišli ani poslanci Smeru, ktorí schôdzu iniciovali. 

Problém má s Mikulcom či šéfom policajtov Kovaříkom aj hnutie Sme rodina. Boris Kollár si preto Mikulca predvolal na štvrtkovú koaličnú radu. 

"Ja to rešpektujem. Myslím si, že toto nie sú veci, ktoré by sa mali riešiť cez médiá. Ja som pripravený a vždy som bol pripravený zodpovedať akékoľvek otázky koaličných partnerov a tak je tomu aj teraz. Samozrejme, nemám dôvod neakceptovať akékoľvek stretnutie, ale pokiaľ to chcú riešiť na koaličnej rade, aj na to som pripravený," uviedol v rozhovore pre TV JOJ Mikulec. 

Najčítanejšie