Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
SaS chcela motivovať k očkovaniu. Zlízli si liberáli smotanu úspechu či prehltli horkú pilulku kritiky?
Zdielať na

SaS chcela motivovať k očkovaniu. Zlízli si liberáli smotanu úspechu či prehltli horkú pilulku kritiky?

BRATISLAVA / Video, či videá? Koaličná SaS zdieľala zákulisie výroby videa na svojich profiloch an sociálnej sieti a Richard Sulík video prezentoval ako ich príspevok do očkovacej kampane. K videu sa pre portál Noviny PLUS vyjadril odborník na komunikáciu Gabriel Tóth z Katedry komunikácie. Vyslúžila si strana pochvalu, alebo hejt?

Predseda koaličnej strany Sloboda a Solidarita a zároveň minister hospodárstva Richard Sulík, minister školstva Branislav Gröhling a štatny tajomník ministerstva zahraničných vecí Tomáš Klus, sa zapojili do očkovacej kampane. 

Traja politici sa to rozhodli hrať na vtipnú nôtu s neprekvapivou pointou, že Green pass otvára všetky dvere. Vás by k očkovaniu presvedčili? 

Video nepresvedčilo mladého odborníka na komunikáciu, zakladateľa projektu Katedra komunikácie ​a politológa Gabriela Tótha. Strana si od neho vyslúžila pár ostrích slov ktoré by pokojne mohli byť aj posmechom. 

"Aj keď vnímam pozitívne snahu SaS a Ministerstva hospodárstva presvedčiť ľudí k očkovaniu, príde mi to ako veľmi amatérsky pokus. V prvom rade spracovaním a tiež absenciou kľúčových posolstiev na podporu vakcinácie. Nemyslím si, že snaha o „humorné“ uchopenie témy dokáže presvedčiť nerozhodnutých a už vôbec nie odporcov očkovania," vyjadril sa Tóth pre Noviny PLUS Tv JOJ. 

Zdôraznil, že pokus o humor nie je jediným problémom zverejneného videa. "Taktiež nerozumiem, prečo vo videu, pod ktoré sa podpísalo Ministerstvo hospodárstva vystupuje štátny tajomník na Ministerstve zahraničných vecí a Minister školstva. Skôr to pôsobí ako stranícke video SaS," pokračoval s tým, že vláda sa zrejme z neúspechu nepoučila.

"Na Slovensku chýba relevantná, masívna a sofistikovane pripravená kampaň na podporu očkovania. Podobné videá sú skôr zábavným príspevkom na sociálne siete ako reálnou snahou niekoho presvedčiť," uzavrel Gabriel Tóth. 

Súvisiace články

Najčítanejšie