Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Rory Sabbatini sa dal opäť potetovať. Exkluzívny rozhovor s jeho tatérom
Zdielať na

Rory Sabbatini sa dal opäť potetovať. Exkluzívny rozhovor s jeho tatérom

BRATISLAVA / Po zisku medaile v golfe na olympijských hrách začala verejnosť riešiť aj tetovanie Roryho Sabbatiniho. Diskusiu o veľkom športovom úspechu na sociálnych sieťach zatienilo tetovanie na ruke golfistu. Podľa niektorých odborníkov pripomína neonacistický symbol, ktorý používa aj rasistická organizácia z Juhoafrickej republiky odkiaľ Sabbatini pochádza. Sabbatini sa cítil nahnevaný a význam už vysvetlil. Najnovšie sa dal potetovať znovu. V článku sa dozviete, čo si dal Sabbatini s manželkou a riaditeľom Slovenskej golfovej asociácie vytetovať. Roryho tatér nám povie ako to prebiehalo.

Ako to vlastne je s tetovaním nášho reprezentanta? Čo sa stalo, keď sa vrátil z Tokia?

Je mi ľúto, že média riešili neoverenú informáciu ohľadom Roryho tetovania. Bola absolútne nepodstatná a už vieme, že aj nepravdivá a nikto neriešil čo doniesol. Myslím si, že taký úspech, ktorý tak skoro nebude a v odvetví ako je golf už vonkoncom nie, že nám niekto v budúcnosti donesie nejakú medailu. Stalo sa to, že ma oslovila Roryho manželka a stvorili sme tetovanie, ktoré symbolizuje olympijské kruhy a slovenský znak.

Ako k tomu došli, čo im to napadlo?

Tak, ten námet je asi logický, olympijská medaila. Ten kto si to dá, myslím, že spôsob akým to získal nikto ani nemohol pochybovať o takomto námete tých olympijských kruhov a slovenský znak, Rory sa rozhodol reprezentovať Slovensko a ja som sa mohol len stotožniť s tým nápadom, čo som mu mal povedať, že Slovensko nie? :-) Nesedeli by mi tam americké hviezdy.

Prekvapilo ma, že napriek tomu, čo zažil nezanevrel na Slovensko, tiež ste to tak vnímali?

Áno. Musím povedať, že je to fantastický, vyrovnaný športovec. Človek s veľkým srdcom a ako človeka, športovca, ktorý potrebuje silné nervy, trošku ho to zabolelo, ale preniesol sa cez to a už sa správal ako človek, ktorý na sklonku svojej športovej kariéry získal to najlepšie, čo mohol dostať - striebornú olympijskú medailu.

Prečo si dali všetci traja vytetovať to isté?

To je tá stávka. Stavili sa, že keď bude nejaká medaila, tak aj nepotetovaní sa dajú potetovať, a preto to tak celé dopadlo, ako to dopadlo.

Bolelo to? Ako to prebiehalo?

Rory ako športovec, ľahol si, hodinka a odchádzal s tetovaním. Manželka detto. Jediný kto sa toho najviac bál bol riaditeľ golfovej asociácie, ale bolelo to oveľa menej ako si myslel, že to bude bolieť.

Súvisiace články

Najčítanejšie