Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Bude ďalšia koalícia? Juraj Hipš odchádza z postu predsedu strany Spolu. Možnosti došli, reaguje odborník
Zdielať na

Bude ďalšia koalícia? Juraj Hipš odchádza z postu predsedu strany Spolu. Možnosti došli, reaguje odborník

BRATISLAVA / Už nebude predsedom. Mimoparlamentná strana Spolu, ktorá išla do parlamentných volieb 2020 v koalícii s Progresívnym Slovenskom, prichádza o svojho lídra. Aké sú ďalšie plány?

To, že na poste predsedu končí, potvrdil pre Noviny PLUS TV JOJ Juraj Hipš. Neznamená to však, že zo strany odchádza, alebo končí. Veľké plány má už so septembrovým snemom. "Nie je to o tom, že ma to nebaví," povedal a dodal, že "má v pláne predstaviť novú víziu". Tou podľa Hipša bude práve spájanie sa s Progresívnym Slovenskom na čele s Irenou Bihariovou. 

Juraj Hipš pre Noviny PLUS TV JOJ zároveň potvrdil, že hoci mal legitimitu až do roku 2023, hodlá prejsť rozhodnutím septembrového snemu. Zároveň však zdôraznil, že legitimita od všetkých členov je preňho v rámci presadzovania vízie kľúčová. 

A čo na to Progresívne Slovensko? Spýtali sme sa priamo jeho líderky Ireny Bihariovej. Viac sa dozviete vo videu:

Možnosti došli, reaguje Štefančík

"Spolu zistili, že ísť samostatnou cestou sa nevypláca, neboli schopní osloviť voličov natoľko, aby sa stali relevantnou politickou stranou. Hľadajú mentálne najbližšieho partnera a tým je Progresívne Slovensko. To aktuálne tiež potrebuje dáku vzpruhu, pretože aj PS-ko dlhé mesiace len prekračuje z miesta na miesto," zhodnotil novú spoluprácu Radoslav Štefančík pre Noviny PLUS TV JOJ. 

Súvisiace články

Najčítanejšie