Polojasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Svedok Zeman vyvracia informácie o stretávaní sa s Mikulcom: Fico si vymýšľa nezmyselné príbehy
Zdielať na

Svedok Zeman vyvracia informácie o stretávaní sa s Mikulcom: Fico si vymýšľa nezmyselné príbehy

BRATISLAVA / Expremiér Robert Fico na tlačovej konferencii vyhlásil, že ministri Matovič a Mikulec, ako aj špeciálny prokurátor Lipšic, sú zločinci a že na ministerstve vnútra je organizovaná zločinecká skupina. Fico tak reagoval na fotografie týždenníka Plus 7 dní, ktoré majú zachytávať ministra vnútra Romana Mikulca na návšteve u mladej ženy v dome, kde podľa Fica býva aj svedok v korupčných kauzách Matej Zeman.

Podľa Roberta Fica majú fotografie Plus 7 dní slúžiť len na zakrytie toho, že sa minister stretával s takáčovcom. Smer preto chystá nové odvolávanie ministra Mikulca v parlamente, kde chce zároveň riešiť aj hroziace zvyšovanie cien energií.

Zeman, ktorý požiadal v Chorvátsku o politický azyl pre TV JOJ informácie o stretávaní sa s ministrom vnútra Mikulcom, poprel. "Fico hrubo klame verejnosť do médií a vymýšľa si nezmyselné príbehy. Ministra Mikulca nepoznám, nikdy som sa s ním osobne nestretol. Nevyužíval služby zločineckej skupiny, v ktorej som pôsobil," uviedol Zeman. 

Minister vnútra Roman Mikulec odmieta, že by poznal obvineného takáčovca Mateja Zemana a stretával sa s ním. "Na margo obvinenej osoby pána Z. Nepoznám sa s ním, nikdy sme sa nestretli ani na adrese, kde údajne býva, ani nikde inde. Je to len nevyslyšané prianie poslanca Fica,“ uviedol Mikulec vo vyhlásení. 

"Poslanec Fico a jeho vyjadrenia sú kapitolou samou o sebe. Každou jednou tlačovou konferenciou mi je ho viac ľúto, ľudsky a úprimne. Do kamier prská bez mihnutia oka jednu konšpiráciu za druhou, spája nespojiteľné a je vidieť, že pritom trpí. Je ukážkovým príkladom skrachovaného politika, ktorého opustili jeho najvernejší, ktorí pochopili, že s ním nie je niečo v poriadku,“ povedal minister vnútra.

Podľa neho je veľmi fascinujúce pozorovať Ficovu morálnu flexibilitu a "povedzme, že aj istú odvahu, keď ukazuje prstom na druhých, keď on sám býval u odsúdeného daňového podvodníka Bašternáka a jeho blízke osoby buď sedia vo väzbe, alebo je na ne vydaný zatykač“. Mikulec tvrdí, že je to buď absolútne zúfalstvo, alebo by to chcelo odborné lekárske vyšetrenie.

Líder Smeru Fico informoval, že jeho strana nepočká na september, kedy by sa mala konať odložená schôdza parlamentu o odvolaní Mikulca z postu ministra. Smer chce na budúci týždeň v pondelok podať ďalší návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze s rovnakým bodom programu.

Súvisiace články

Najčítanejšie