Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Andrej Danko si nenechal "pichnúť" ani Sputnik, hoci ho sám vybavoval. Prikloň sa k veľkému dubisku, radí odborník
Zdielať na

Andrej Danko si nenechal "pichnúť" ani Sputnik, hoci ho sám vybavoval. Prikloň sa k veľkému dubisku, radí odborník

BRATISLAVA / Zatiaľ čo podľa líderky progresívcov Ireny Biháriovej "môžeme oslavovať vedu", Andrej Danka sa očkovať odmieta. Priznal sa k tomu v relácii TV JOJ Analýzy Na hrane. Odborník Radoslav Štefančík má preňho tradičné odporúčanie.

Nepatrí k tým, ktorí by od očkovania odhovárali, ale sám sa zaočkovať nedá. Zatiaľ čo podľa predsedníčky Progresívneho Slovenska Ireny Biháriovej, sa z očkovania stal nástroj politickej kampane, predseda SNS tvrdí, že ho vedecké argumenty nepresvedčili. Za problematické považuje najmä výroky o kolektívnej imunite spolu s tým, že sa stále častejšie hovorí o možnej tretej dávke. 

Bol to práve Andrej Danko, kto sa v minulosti zásadne venoval dovozu ruskej vakcíny Sputnik V na Slovensko. Bývalý predseda parlamentu uviedol, že jeho rodinní príslušníci zaočkovaný sú, hoci on sa zaočkovať nenechal. Problémom podľa lídra národniarov je aj to, že vírus môžu šíriť aj zaočkovaní, hoci v oveľa menšom množstve a s minimálnou vírusovou náložou.

Andrej Danko však neodmietol len západné vakcíny, ale aj tú ruskú. "Osobne zaočkovaný nie som, k čomu mám viacero dôvodov," vyhlásil Danko v diskusnej relácii TV JOJ Analýzy Na hrane, pričom dodal, že k takému rozhodnutiu ho priviedlo osobné presvedčenie.

"Prikloň sa k veľkému dubisku", radí politológ

"Je to úplne pochopiteľné. Keď sa na Slovensku nechce nechať zaočkovať až 40 % ľudí, tak niekto ich do svojho košiara nahnať musí," reagoval politológ Radoslav Štefančík pre Noviny PLUS TV JOJ a zdôraznil, že práve týchto ľudí treba osloviť. "Po krajnej pravici sa o to pokúša nielen Robert Fico, ale aj Andrej Danko sa rozhodol loviť v týchto kalných vodách,"  zhodnotil politológ. Radoslav Štefančík však vidí pre predsedu SNS zaujímavú cestu. "Andrej Danko má rád všetko čo je ruské, tak by som mu odporučil, aby nasledoval príklad svojho idolu Vladimíra Putina a nechal si to pichnúť do ramena podobne, ako ruský prezident," uviedol pre Noviny PLUS TV JOJ. 

Najčítanejšie