Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Žiak si vybavuje učty s Republikou, Blahom aj Tarabom: Sú to analfabeti, ktorí nevedia kam majú dať podnet
Zdielať na

Žiak si vybavuje učty s Republikou, Blahom aj Tarabom: Sú to analfabeti, ktorí nevedia kam majú dať podnet

BRATISLAVA / Najprv sa chopili šance exkotlebovci, teraz vracia úder poslanec za SaS Miroslav Žiak. Pre Noviny PLUS TV JOJ sa vyjadril, že spomínaní poslanci sú analfabeti a dáva na nich podnet na výbor pre nezlučiteľnosť funkcií? Dôvod verejný bojkot slovenskej firmy.

Poslanec za SaS Miroslav Žiak sa obrátil na Výbor NR SR pre nezlučiteľnosť funkcií aby rozhodol, či poslanci Ľuboš Blaha a Tomáš Taraba neporušili ústavný zákon o ochrane verejného záujmu a aby im prípadne následne uložil pokutu vo výške dvanásťnásobku ich mesačného platu.

„Poslanci sú verejní funkcionári a ako takí majú presadzovať a chrániť verejný záujem. Verejný, nie svoj osobný. Na reklamu – a ani na antireklamu - nesmú používať svoje meno a tvár. To, čo Blaha a Taraba robili počas „horalkovej kauzy“ bola antireklama celkom ukážková,“ komentuje svoje podanie Miroslav Žiak.

Z účtov na sociálnych sieťach oboch spomínaných poslancov je zjavné, že šírili negatívnu reklamu. „Podľa názoru právnikov, s ktorými komunikujem, Blaha aj Taraba prezentovali averziu k produktom spoločnosti I.D.C. Holding. Ľuboš Blaha sušienky hádzal do smetného koša, obaja vyzývali na bojkot a nekupovanie konkrétnych produktov.  Ľuboš Blaha aj Tomáš Taraba tak prezentovali svoj osobný názor na tému očkovania proti ochoreniu COVID-19 v súvislosti s negatívnou reklamou produktov Pečivární Sereď, využili teda svoju osobu, meno a priezvisko a fotografie na negatívnu reklamu ich produktov.  Mám za to, že prezentovali svoj osobný záujem, a to najmä s cieľom získať politické body,“ uzavrel Miroslav Žiak.

​Poslanec za SaS pre Noviny PLUS TV JOJ uviedol, že ide o určitú formu odplaty. "Ja som kolegov z hnutia Republiky uviedol na pravú mieru. Ja som firmu nemenoval, ale spomínaní poslanci priamo vyzývajú na bojkot firmy, čo je v úlohe poslanca neprijateľné," povedal Miroslav Žiak a zdôraznil, že s bojkotom slovenskej firmy má problém aj ako pravicový politik. "Z môjho pohľadu je to teda neprijateľné dvojnásobne. Sú to analfabeti, ktorí nevedia kam majú dať podnet," uzavrel pre Noviny PLUS TV JOJ. 



Najčítanejšie