Zatiahnuté
10°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Prečo sa Sme rodina rozhodla vetovať utečencov? Situáciu vysvetľuje minister práce Milan Krajniak
Zdielať na

Prečo sa Sme rodina rozhodla vetovať utečencov? Situáciu vysvetľuje minister práce Milan Krajniak

BRATISLAVA / Predseda parlamentu Boris Kollár svojim výrokom nielen škoval, ale aj popudil. Tvrdí, že Afgancov nie je možné integrovať, pričom sa opiera o vyjadrenie rakúskeho premiéra Kurza. Prečo Sme rodina zaujala tak radikálny postoj? Odpovedá minister Milan Krajniak.

Hoci koaličná rada, ktorá by sa touto témou mala zaoberať, zatiaľ je v nedohľadne. Hoci boli predpoklady, že sa partneri stretnú ešte vo štvrtok 26. augusta 2021, zdá sa, že k zasadnutiu dôjde až v nedeľu, alebo v pondelok 30. augusta 2021. 

Boris Kollár svojim vyjadrením na sociálnej sieti popudil mnohých. "Súhlasím s Kurzom, oni sa nedajú integrovať a preto treba pomôcť ich zachrániť tam v ich prirodzenom prostredí, v ich civilizačnom okruhu ich relígií čím sú okolité štáty a rovnako môžem vyhlásiť, že kým bude hnutie Sme rodina vo vládnej koalícii nedovolím navyšovať už odsúhlasený počet 10 a akékoľvek snahy koaličných partnerov o navýšenie uvedeného čísla budeme vetovať," napísal Kollár na sociálnej sieti. 

Viac svetla do postoja hnutia Sme rodina vniesol minister práce, sociálnych vecí a rodiny minister Milan Krajniak. Ako pre Noviny PLUS TV JOJ potvrdil, hnutie nemá problém s ľuďmi, ktorí sú v priamom vzťahu so Slovenskom. Prečo však hnutie solidaritu s občanmi Afganistanu odmieta? Dozviete sa vo video rozhovore. 

​O tom, že koalícia v téme utečencov nemá jednotný postoj, nemôže byť ani pochýb. Zatiaľ čo Za ľudí by bolo ochotné pomáhať väčšiemu počtu, liberálni ekonómovia zo SaS sa názorovo zhodnú skôr so Sme rodina. Jednotný postoj nebude mať ani samotné hnutie OĽaNO, ktoré sa zatiaľ vyjadruje skôr opatrne. 

"Problematiku utečencov z Afganistanu preberú vládne strany na pripravovanej koaličnej rade. Každý prípad si vyžaduje individuálne posúdenie a aktuálne platí, že Slovenská republika je pripravená prijať avizovaný počet blízkych spolupracovníkov, ktorí pomáhali našim a spojeneckým vojakom pri dosahovaní cieľov tejto spoločnej misie," vyjadril sa tlačový odbor hnutia pre Noviny PLUS TV JOJ.

Najčítanejšie