Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Ako politici využívajú sociálne siete? Často nimi ženú spoločnosť do väčších extrémov, potvrdil Jakub Goda
Zdielať na

Ako politici využívajú sociálne siete? Často nimi ženú spoločnosť do väčších extrémov, potvrdil Jakub Goda

BRATISLAVA / V poslednej relácii TV JOJ Analýzy Na hrane sa odborník Jakub Goda vyjadroval aj k politikom a ich pôsobeniu na sociálnych sieťach. Odborník na dezinformácie potvrdil, že politici často polarizujú spoločnost cielene.

Zdá sa, že pre mnohých politikov sú sociálne siete niečo, čo ich doslova vynieslo do parlamentu. "Facebook má veľký vplyv aj na výsledok volieb," uviedol Goda s tým, že na svoju pozíciu sa "prestatusoval" aj politik Smeru-SD Ľuboš Blaha.

Sociálne siete masívne používajú takmer všetci politiky. Okrem Blahu však máme na politickej scéne aj ďalších silných hráčov zo strany extrému. Odborník však pripomenul, že politickými pioniermi na sociálnych sieťach bola strana SaS Richarda Sulíka. "Boli najpopulárnejší a mali aj najvyššie čísla," pripomenul Goda, ktorý potvrdil, že dnes je ešte väčšia snaha o to vyvolávať u ľudí čo najsilnejšie reakcie. Z tohto princípu napokon ťaží aj samotný Facebook. 

​Odborník potvrdil, že extrémisti začali byť na sociálnych sieťach mimoriadne aktívny, čo súvisí so zmenou demografie. Na sociálne siete sa pripájajú široké skupiny ľudí a voličov. "Je to veľmi smutné, ale jedným spôsobom, ako získať body na sociálnych sieťach je byť útočný, agresívny a osobný," poznamenal odborník, že týmto si človek dokáže zaistiť krátkodobý úspech na sociálnych sieťach, hoci neverí, že takto človek docieli dlhodobý úspech v politike. 

"Výsledky týchto politikov v krúžkoch dokazujú, že ten záujem zo strany verejnosti tam je," uviedol s dôrazom na to, že ľudí, ktorí sa na tieto politické profily chodia baviť je skôr menšina. Hoci politik musí byť videný aj na sociálnych sieťach za výnimku označil ministra zdravotníctva, ktorí osobný profil nemá. Viac sa dozviete vo videu. 

Súvisiace články

Najčítanejšie