Skoro jasno
11°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Vanda Adamík Hrycová: 12 ročné dievčatá vyberajú po domoch. Pre vojakov Talibanu sú trofejami
Zdielať na

Vanda Adamík Hrycová: 12 ročné dievčatá vyberajú po domoch. Pre vojakov Talibanu sú trofejami

BRATISLAVA / Wanda Adamík Hrycová sa v stredu vrátila z Ukrajiny. Stretla sa s utečencami z Afganistanu, ktorým pomohla opustiť krajinu. Pre Noviny PLUS porozprávala nielen o dojmoch zo stretnutia s režisérkou Sahrou Karimi, ale aj ďalšími utečencami z filmárskej brandže. Ako to v Afganistane momentálne vyzerá? Dozviete sa v rozhovore.

Režisérka Sahraa Karimi ušla z Afganistanu pred Talibanom už po druhý raz. Slovenskú občianku sa podarilo zachrániť aj vďaka pomoci zo strany ukrajinskej vlády. Producentka Wanda Adamík Hrycová pre Noviny PLUS porozprávala nielen o tom, že sexuálne otrokyne pre vojakov Talibanu sú realitou, ale aj o tom, že utekajúcim Afgancom hrozí reálne nebezpečenstvo. 

Zatiaľ čo u nás sa o pomoci len hovorí, pričom Sme rodina o počtoch vyjednávať nechce, občanom utekajúcim z Talibanom ovládnutého Afganistanu ide o holé životy. Wanda Adamík Hrycová potvrdila, že vojaci Talibanu aktuálne chodia po domoch a vyberajú si 12 ročné dievčatá. O sexuálnych otrokyniach sa pritom hovorí už dlhšie. Viac sa dozviete vo video rozhovore. 

Súvisiace články

Najčítanejšie