Jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Jana Bittó Cigániková tvrdí, že očkovacia lotéria sa neosvedčila: Bude chcieť SaS odvolať Igora Matoviča?
Zdielať na

Jana Bittó Cigániková tvrdí, že očkovacia lotéria sa neosvedčila: Bude chcieť SaS odvolať Igora Matoviča?

BRATISLAVA / Očkovacia lotéria, podľa predsedníčky zdravotníckeho výboru Jany Bittó Cigánikovej, nefunguje. Poslankyňa zároveň zdôraznila, že za to treba vyvodiť osobnú zodpovednosť. Poslankyňa pre Noviny PLUS vysvetlila, ako si predstavuje riešenia vzniknutej situácie a vyjadrila sa, že nikoho nemožno viniť zo snahy zvýšiť zaočkovanosť.

Hoci cez víkend nešetrila kritikou, dnes už vystupuje o niečo zmierlivejšie. Napriek všetkému poslankyňa Jana Bittó Cigániková (SaS) trvá na tom, že za neúspešnosť očkovacej lotérie treba vyvodiť zodpovednosť a spýtať sa, kde sa stala chyba. Viac sa dozviete vo videu. 

​Poslankyňa cez víkend zverejnila blog, kde ostro kritizovala aj to, že k spusteniu lotérie vôbec došlo. Jana Bittó Cigániková pripomenula, že očkovacia lotéria mala byť motivačným nástrojom. "Ak ale nefunguje, treba si priznať chybu a niesť dôsledky," napísala vo svojom blogu. Zároveň poznamenala, že za očkovaciu lotériu SaSka nehlasovala ani na vláde, ani v parlamente.

"Súhlasili sme s ňou pod podmienkou, že zaočkovaní, otestovaní a ľudia po prekonaní Covid-19 dostanú slobodu, ktorá im patrí, lebo sú menšie epidemiologické riziko. Z tejto dohody ale zišlo, do parlamentu šla iba očkovacia lotéria a sprostredkovateľský bonus," napísala liberálka. Bittó Cigániková uviedla, že v dobe, kedy sa Bratislavský kraj pýtal ľudí, prečo sa nechcú očkovať, "uviedli úplne iné dôvody, ako "lebo nedostanem peniaze v relácii, ktorá nedáva zmysel a všetkým je na smiech".

Súvisiace články

Najčítanejšie