Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Pápež František je veľkým kritikom korupcie: Čo odkáže našim politikom a vláde?
Zdielať na

Pápež František je veľkým kritikom korupcie: Čo odkáže našim politikom a vláde?

BRATISLAVA / O návšteve pápeža, ale aj jej význame pre život na Slovensku, sme sa v utorňajších Analýzach na Hrane porozprávali s biskupom Jozefom Haľkom. Pápež František je známy svojim kritickým postojom voči korupcii. Pokladá ju za devastačnú pre celé krajiny. Čo odkáže našim politikom a vezmú si to k srdcu?

Je to „korupcia, ktorá pustoší životy ponárajúc ich do extrémnej chudoby. Korupcia, ktorá ničí celé národy vystavujúc ich neistote; korupcia, ktorá ako rakovina požiera každodenný život,“ napísal kriticky Svätý otec František.

S jeho vyjadrením a posúdením korupcie súhlasí aj pomocný biskup Jozef Haľko, ktorý sa v online svete preslávil minútovými kázňami. To, že Slovensko bojuje s očistou nie je tajomstvom. Podľa Haľka je celé kresťanské učenie proti korupcii.

"Keď je posolstvo o tom, aby sme boli k sebe dobrí a empatickí, tak je to priamo, alebo nepriamo proti korupcii," poznamenal Jozef Haľko s tým, že korupcia poškodzuje vzťahy. "Slová Svätého otca budú o tom, aby človek nekonal pod vplyvom peňazí," špecifikoval biskup Haľko a dodal, že celé vyžarovanie pápeža Františka je o spolupráci na tom, čo je dobré. "Pápež František apeluje na svedomie človeka," dodal biskup. 

Môžu slová pápeža Františka ovplyvniť politikov? Dozviete sa vo videu. 

Súvisiace články

Najčítanejšie