Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Údajná sprostredkovateľka vrážd Alena Zsuzsová je v Bratislave. Vyšetrovanie prípravy vrážd prokurátorov končí
Zdielať na

Údajná sprostredkovateľka vrážd Alena Zsuzsová je v Bratislave. Vyšetrovanie prípravy vrážd prokurátorov končí

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Podľa informácií TV JOJ vyšetrovatelia NAKA končia s prípravným konaním vo veci prípravy vrážd prokurátorov Maroša Žilinu a Petra Šufliarskeho a tiež s vyšetrovaním prípravy vraždy bývalého advokáta, a dnes špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica. Vyšetrovateľ už podľa zistení portálu noviny.sk stanovil obvineným a ich obhajcom rozpis termínov na preštudovanie vyšetrovacieho spisu. Tento úkon predchádza uzatvoreniu vyšetrenia. Po preštudovaní spisu všetkými stranami trestného konania prokurátor spíše obžalobu, ktorú podá na príslušný súd.

Z prípravy likvidácie troch špecialistov na trestné právo je obvinený Marian Kočner, pre ktorého podľa polície mala vraždy zabezpečiť práve obvinená Alena Zsuzsová. Ďalšími komplicmi sú Dušan Kracina, Tomáš Szabó a balkánec Darko Dragičov. 

Dragičova zadržalo talianske špeciálne komando v marci v Taliansku a pre účely trestného konania bol následne vydaný na Slovensko. Kľúčovým svedkom v prípade vraždy dnešného, už generálneho prokurátora, Maroša Žilinku a ďalších poškodených je Zoltán Andruskó, ktorý pre políciu objasnil a rozkryl úkladnú vraždu novinára Jána Kuciaka. Toho zavraždil Tomáš Szabó so svojim bratrancom Miroslavom Marčekom, za čo si už obaja odpykávajú dlhoročné tresty. Objednávku a sprostredkovanie vraždy Jána Kuciaka sa zatiaľ nepodarilo prokuratúre preukázať podozrivému Marianovi Kočnerovi a Alene Zsuzsovej, ktorí naďalej čelia obhajobe. 

​Zoltán Andruskó už po zadržaní v prípade vraždy Jána Kuciaka sám rozkryl aj objednávku likvidácie prokurátorov a opísal, ako mal byť zlikvidovaný práve prokurátor Maroš Žilinka. Na jeho vraždu sa údajní vrahovia intenzívne pripravovali a takmer ju podľa svedka zrealizovali. 

Študovanie vyšetrovacieho spisu v prípade vraždy prokurátorov umožní NAKA Alene Zsuzsovej v bratislavskej väznici už v pondelok, 13.9.2021. Tam spis bude študovať aj údajný nájomný vrah Dragovič. 

Marian Kočner spis už, podľa informácií TV JOJ, začal študovať v Leopoldove spolu s obvineným Dušanom Kracinom. Do spisu sa dostane posledný obvinený Tomáš Szabó až 17. septembra 2021. Jedine Szabó bude spis študovať mimo ústavu na výkon trestu. On bude vyšetrovací spis študovať priamo na Národnej kriminálnej agentúre v Nitre. 

Súvisiace články

Najčítanejšie