Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Richard Raši (Hlas-SD) o splnomocnenkyni Záborskej: Zákon vedúcej stredovekého krídla nepodporíme
Zdielať na

Richard Raši (Hlas-SD) o splnomocnenkyni Záborskej: Zákon vedúcej stredovekého krídla nepodporíme

BRATISLAVA / V diskusnej relácii Na Hrane TV JOJ boli hosťami predsedníčka zdravotníckeho výboru za SaS Jana Bittó Cigániková a odborník na zdravotníctvo zo strany Hlas-SD Richard Raši. Diváci sa nezabudli spýtať ani na nový interrupčný zákon pani Záborskej. Odpoveď Richarda Rašiho vás dostane do kolien.

Venovali sa nielen problémom s očkovaním, ale zhodli sa aj v tom, že pred schválením EMA je plošné očkovanie detí od 5 do 11 rokov neprípustné.

Zároveň sa však zhodli na tom, že ak sú medzi deťmi ohrozené skupiny zaočkovať ich treba. Obaja vnímajú ako problém to, že očkovaniu chýba transparentná a otvorená komunikácia. "Dobrovoľnosť prináša pravdivosť," povedal Raši. 

Vystrelil si zo splnomocnenkyne Záborskej

Otázka od diváčky znela jasne: Spojí Hlas a SaS svoje sily, aby bojovali proti interrupčnému zákonu pani Záborskej? 

"Určite Hlas sociálna demokracia a určite aj SaS budú proti návrhu stredovekého krídla vedeného pani Záborskou. Toto určite nie je téma, ktorú teraz treba riešiť. Zákon máme postavený štandardne ako je v Európe a nie je dôvod ho meniť," odvetil Richard Raši s tým, že keď hovoríme o polarizácii spoločnosti "tak pani Záborská týmito návrhmi prispieva k ďalšej polarizácii spoločnosti, pretože v tomto máme modernú legislatívu."

Podľa Bittó Cigánikovej moderná nie je. "Dala by sa ešte zmodernizovať tak, aby sa dala používať medikamentózna forma interrupcie, alebo teda interrupčná tabletka. Ak bude pani Záborské tieto témy otvárať, tak ja budem otvárať tento protipól," dodala liberálka s tým, že kolegovia prichádzajú s návrhom na sprísnenie každé tri mesiace. "Viete žena nevie rozmýšľať bez pani Záborskej," poznamenala sarkasticky na margo deklarovanej pomoci ženám.

Súvisiace články

Najčítanejšie