Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Šeliga v Na hrane TV JOJ kritizoval Mikulca: Je príliš láskavý a bolo ho málo cítiť
Zdielať na

Šeliga v Na hrane TV JOJ kritizoval Mikulca: Je príliš láskavý a bolo ho málo cítiť

BRATISLAVA / Hosťami štvrtkovej relácie Na hrane TV JOJ boli poslanci NR SR Juraj Šeliga a Matúš Šutaj Eštok. Okrem tvrdých hádok, ale aj nekompromisných obvinení prišlo aj na otvorenú kritiku ministra Mikulca.

Tí, čo by čakali, že ministra kritizuje opozičník Šutaj Eštok, škaredo by sa mýlili. Kritiku si minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO) zlízol u vlastných radov. Výhrady voči nemu mal bývalý podpredseda parlamentu a podpredseda strany Za ľudí Juraj Šeliga.

Koaličný poslanec Juraj Šeliga (Za ľudí) by v súvislosti s aktuálnym dianím v bezpečnostných zložkách očakával od ministra vnútra Romana Mikulca (OĽaNO) väčšiu akčnosť. „Ja očakávam od Romana Mikulca v tejto rovine, že čo najskôr predstaví novelu zákona o policajnom zbore," poznamenal Šeliga v reolácii s tým, že minister vnútra by si mal sám vybrať policajného prezidenta alebo šéfa policajnej inšpekcie.

„Polícia musí mať jasné vedenie, aj inšpekcia musí mať jasné vedenie," zdôraznil Šeliga a dodal, že od ministra očakáva väčšiu akcieschopnosť. V súvislosti s udalosťami posledných dní totiž podľa neho bolo Mikulca „trošku málo cítiť". „Pretože Roman Mikulec je ten, kto má stáť v prvej línii toho zápasu," doplnil koaličný poslanec zo Za ľudí. 

Podľa nezaradeného opozičného poslanca Matúša Šutaja Eštoka uznesenie o obvinení štyroch vyšetrovateľov Národnej kriminálnej agentúry dokazuje, že minister vnútra vedel o manipulovaní vyšetrovania z ich strany. „Aj Lipšic. O tom všetkom sa tam hovorí, ako vyšetrovatelia za stolom si vymýšľajú," uviedol Eštok. Zároveň povedal, že na rozdiel od iných káuz, ktoré sú založené len na výpovediach kajúcnikov, v tomto prípade existujú odposluchy.

​Eštok tiež uviedol, že šéf parlamentu Boris Kollár zo Sme rodina povedal, že budúci týždeň by mali byť zverejnené nahrávky Mikulca a prokurátorov, ktorí sa na celej veci podieľali. „To nehovorím ja. Hovorí to koaličný partner pána Šeligu, že aké zvrátenosti sa tu diali," dodal Eštok.

Šeliga zdôraznil, že Roman Mikulec mal ostrejšie zatočiť s nominantmi bývalej vlády a vyjadril sa, že je príliš láskavý. 

Zostane Juraj Šeliga v strane Za ľudí? Dozviete sa vo videu:

Najčítanejšie