Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Influencerka Plačková aj jej muž René sú voľní. Sudca ich nezobral do väzby
Zdielať na

Influencerka Plačková aj jej muž René sú voľní. Sudca ich nezobral do väzby

NAKA zadržala v pondelok ráno influencerku Zuzanu Strausz Plačkovú a jej muža Reného z drogovej trestnej činnosti. Deň potom ich aj obvinili.

BRATISLAVA / Sudca Špecializovaného trestného súdu rozhodol o prepustení Plačkovej aj jej muža Reného, obžalovaných z drogovej trestnej činnosti. Do väzby tak nepôjdu. V cele policajného zaistenia boli od pondelka. Známu influencerku Zuzanu Plačkovú spolu s manželom Reném Strauzsom zadržali ešte v pondelok ráno pri drogovej razii v ich dome v Miloslavove. Následne ich vypočúvali v Trenčíne odkiaľ boli samostatne presunutí do cely predbežného zadržania. Dvojica má byť údajne zapletená v drogovej trestnej činnosti.

Sudca pre prípravné konanie si včera vypočul výpovede 10-tich obvinených pre zločin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a drogovú trestnú činnosť. Dnes po 14 ich začali postupne privážať na súd do Pezinka. Následne si v súdnej sieni vypočuli rozhodnutie o návrhu na ich vzatie do väzby. Sudca rozhodol, že do väzby pôjdu Tibor G., Peter Š., Pavol D., Marián Š., Dávid L. a Igor P. Naopak na slobodu sa dostanú Marek C., Lukáš M., Zuzana Plačková a jej manžel René. "Jeden bol prepustený z väzby a dvaja boli vzatí do väzby, hrozba z pokračovania v trestnej činnosti, preventívna väzba," uviedol obhajca obvienných Juraj Gavalec. 

Súd pre prípravné konanie dnes nevzal do väzby 4 obvinených, medzi ktorými sú aj manželia Zuzana Plačková a René Strausz. Definitívy verdikt však padne až budúci štvrtok a rozhodovať o ňom bude Najvyšší súd.

Sudca Špecializovaného trestného súdu v Pezinku poslal do väzby šiestich z desiatich obvinených. Zuzanu Plačkovú aj s manželom budú stíhať na slobode. Do väzby neposlali ani zadržaného Lukáša M., ktorému počas razie zaistili krokodíla. 

V pondelok ráno Národná kriminálna agentúra (NAKA) zasahovala v dome páru v Miloslavove. Akcia súvisela s rozsiahlou protidrogovou raziou, ktorá prebieha na viacerých miestach Slovenska. Počas akcie polícia zadržala viac ako 9 kilogramov pervitínu, z ktorého by bolo možné vyrobiť viac ako 90 000 jednorazových dávok. Zaistené boli aj cigarety, zbrane, strelivo a vyše 70-tisíc eur v hotovosti. "Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry obvinil 15 osôb z trestných činov Založenie, zosnovanie a podporovanie zločineckej skupiny a Nedovolaná výroba omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi. Počas domových prehliadok policajti zaistili viac ako deväť kilogramov omamných a psychotropných látok - metamfetamín, z ktorých by sa dalo vyrobiť minimálne 90.000 jednorazových dávok drogy. Zaistili tiež zbrane, strelivo, cigarety a viac ako 70.000 eur v hotovosti. Naďalej pokračujú procesné úkony, v tejto chvíli preto nie je možné poskytnúť viac informácií," uviedla NAKA.

​Obvinení z dílerstva 

Zločinecká skupina zadržaných mala s trestnou činnosťou začať ešte v roku v 2012. Plačková spolu s manželom Rénem mali byť distributérmi kokaínu, a tiež mali drogy predávať nižšie postaveným dílerom. Obom im za túto nelegálnu činnosť hrozí väzenie. ​Plačková svoju vinu odmieta a tvrdí, že nevie nič o drogách a nelegálnej trestnej činnosti. V dome manželov zaistili aj šesť mobilných telefónov, notebook a občiansky preukaz na meno Mário Herák. Na základe prvotného vyšetrovania boli obvinení za založenie, zosnovanie a podporovanie zločineckej skupiny. Za drogovú trestnú činnosť hrozia obvineným vysoké tresty. 

Zuzana Plačková strávila prvú noc po zadržaní v policajnej cele v Galante. Toto boli jej prvé slová. 

​Z Galanty ju previezli do Trenčína na NAKA. Varovala všetkých ľudí, aby si dávali pozor s kým sa stretávajú. 

​Na otázku novinárov či obchodovala s drogami odpovedala, že samozrejme nie. 

Dom v Miloslavove 

​Plačková si ešte v nedeľu užívala luxus, ktorý rada zdieľala na sociálnych sieťach. Na svojom Instagrame v poslednej dobe ukazovala najmä stavbu svojho luxusného domu v Miloslavove. S manželom Reném pred rokmi kúpili pozemok a začali stavať dom ich snov. Ten neustále rozširujú o nové a nové vymoženosti. "Na dome som naozaj nešetrila. Chcem, aby to bola úplná topka, a ako je u mňa zvykom, všetko premrštené," prezradila pre český Blesk v marci tohto roku. 

​V pondelok po zadržaní policajti prehľadávali ich rozostavaní dom v Miloslavove. V prítomnosti Zuzany a jej manžela. 

Zuzana Plačková mala TV JOJ svoju reality show InstaQueen. Spolu s manželom Reném v nej ukázali luxusný život. 

Súvisiace články

Najčítanejšie