Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Úrad inšpekčnej služby vypočúval Mateja Zemana. Na výsluch prišiel aj Tiger
Zdielať na

Úrad inšpekčnej služby vypočúval Mateja Zemana. Na výsluch prišiel aj Tiger

BRATISLAVA / Dvaja svedkovia, ktorí podľa vyšetrovateľov Úradu inšpekčnej služby marili spravodlivosť a krivo vypovedali pre potreby policajtov z NAKA, od rána vypovedali na inšpekcii. Matej Zeman sa tak mohol po prvýkrát od obvinenia vyjadriť k podozrivým svedectvám. Po ňom inšpekcia vypočúvala aj svedka Petra Petrova. Petrov bol policajný informátor a informácie dodával svojmu policajnému agentovi Jánovi Káľavskému. Práve Káľavského vyšetrovacie orgány obvinili z brania úplatkov a je na neho vydaný zatykač.

Vyšetrovatelia Úradu inšpekčnej služby vypočúvali bývalého takáčovca Mateja Zemana. Ten vystupuje ako svedok v prípade špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika. Na mieste boli aj advokáti všetkých obvinených. Na výsluch prišiel aj obvinený Peter Petrov alias Tiger.

Mateja Zemana Úrad inšpekčnej služby podozrieva z toho, že bol súčasťou zmanipulovaného svedectva. Zemana chcela Inšpekcia chytiť ešte 20. júla tohto roku. V lete sa im to nepodarilo, keďže bol v Chorvátsku. Po dvoch mesiacoch, keď smeroval späť na Slovensko, ho Národná kriminálna agentúra zadržala na hraniciach. 

V utorok bude Úrad inšpekčnej služby po Zemanovom výsluchu vypočúvať aj ďalšieho svedka Petra Petrova. Toho Národná kriminálna agentúra zadržala 14.8.2021. Petrov sa mal podľa Úradu inšpekčnej služby taktiež podieľať na manipulácii svedeckých výpovedí, pre ktoré sa mal do väzby dostať aj bývalý šéf Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovít Makó a podnikateľ František Böhm.

"Máme prvý výsluch pána Zemana a po ňom je naplánovaný výsluch nášho klienta pána Petrova. Uvidíme, čo od toho výsluchu môžeme očakávať, nakoľko pán Petrov už 13. 9. vypovedal. V tom čase vyšetrovatelia na neho nemali žiadne otázky, takže uvidíme, ako to bude dnes prebiehať," vyjadril sa Petrovov advokát, Miroslav Čipák.

"Môj klient sa vyjadriť chce ku skutkom, ktoré sa mu kladú za vinu. K dnešnému dňu nám nebol sprístupnený spis, takže vlastne nevieme, čo bude. Klient obvinenie odmieta, nemyslí si, že sa dopustil trestných činov, ktoré sa mu kladú za vinu. Snažíme sa to vysvetliť," povedala obhajkyňa Mateja Zemana Ivana Štefánková.

Na výsluch prišiel pred pol desiatou ráno aj obvinený Peter Petrov alias Tiger:

Súvisiace články

Najčítanejšie