Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Robert Fico tvrdí, že Plačková dodávala drogy Sulíkovi. Mal by vyhľadať odbornú pomoc, reaguje SaS
Zdielať na

Robert Fico tvrdí, že Plačková dodávala drogy Sulíkovi. Mal by vyhľadať odbornú pomoc, reaguje SaS

BRATISLAVA / Tlačová konferencia strany Smer-SD priniesla ďalší útok. Robert Fico sa vyjadril, že člen vlády Richard Sulík má problémy s drogami a minule v parlamente mal "miniatúrne zornice". SaS mu poriadne tvrdo vrátila úder. Reaguje aj odborník.

"Oni si z nás robia kozy," začal Robert Fico tlačovú konferenciu na ktorej tvrdil, že Zuzana Plačková "dílovala drogy" členom vládnej moci. Pripomenul, že už v minulosti mal konflikt s predsedom SaS a aktuálnym ministrom hospodárstva Richardom Sulíkom. Tlačová konferencia s názvom ”Komu z vlády Plačková dodávala kokaín, keď si vyjednala slobodu?!” je podľa expremiéra Fica dôkazom, že vláda devalvuje právny štát.

"Hovoríme o kilách narkotík a desiatkach miliónov ziskov," poznamenal Robert Fico s tým, že nechápe, prečo prokurátor špecializovanej prokuratúry stiahol svoju sťažnosť. Zároveň pripomenul, že podľa jeho mienky je osobou, ktorej mala Plačková drogy dodávať, predseda SaS a vicepremiér Richard Sulík. Robert Fico povedal, že niekto vplyvný musel prísť za Danielom Lipšicom a dohodnúť sa. "Takýmito rozhodnutiami sa nabúrava miera dôvery, ktorá už nie je žiadna, ale ak porovnáte tento prípad s prípadom Dušana Kováčika, tak to nemôžete akceptovať," tvrdil expremiér a líder Smeru-SD Robert Fico. 

Tlačové oddelenie strany Sloboda a Solidarita sa k obvineniu vyjadrilo jasne. "Robert Fico by mal seriózne vyhľadať odbornú pomoc, alebo konečne prestať piť alkohol," zareagoval Ondrej Šprlák z komunikačného oddelenie liberálnej koaličnej strany Sas. 

​Mal by si pozametať vo vlastnej strane, reaguje politológ

Politológ Radoslav Štefančík povedal, že obviňovať niekoho bez dôkazu určite nie je v poriadku. "Robert Fico zrejme zaregistroval, že pod vplyvom takýchto expresívnych vyjadrení mu rastú preferencie nielen jemu, ale aj strane Smer-SD," poznamenal odborník.

Pritom dodal, že z najhoršieho nie sme vonku. "Je na koni a myslím si, že tento slovník sa bude z týždňa na týždeň vyostrovať. Robert Fico rozumie slovenskému voličovi a vie, že takýto slovník na neho funguje," pokračoval Štefančík a zdôraznil, že to, že by Robert Fico prestal, je nepravdepodobné. 

Reči o konzumácii návykových látok nie sú podľa politológa ničím novým. "Vrabce čvirikali, že tento problém sa netýka len súčasných koaličných strán, ale aj vysoko postavených členov Smeru-SD... možno by mal pán Fico najskôr nastaviť zrkadlo členom vlastnej strany a až potom hovoriť o tých druhých," uzavrel politológ. 

Súvisiace články

Najčítanejšie