Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Splnomocnenkyňa pre náboženskú slobodu zareagovala na pozvanie do duelu. Prekvapí jej odpoveď?
Zdielať na

Splnomocnenkyňa pre náboženskú slobodu zareagovala na pozvanie do duelu. Prekvapí jej odpoveď?

BRATISLAVA / Konflikt medzi Gabrielom ŽIfčákom aka Archnalejom Gabrilejom zo Svedkov Liehovových spustil otvorený list, ktorý pípež Archnalej adresoval vtedy čerstvo zvolenej splnomocnenkyni vlády Anne Záborskej (KÚ/OĽaNO). Tej sa list v ktorom ju Svedkovia Leihovovi pozvali "na jedno! mimoriadne dotkol.

Popudlivo poslankyňa reagovala aj na otázky zo strany médií a k žiadosti o stretnutie a komunikáciu s cirkvou Archnaleja Gabrileja razatne zamietla na svojom oficálnom profile na sociálnej sieti. 

"S medializovaných vyhlásení p. Žifčáka vyplýva, že nikto mu nebráni v jeho aktivitách a jeho práva ako náboženstva nie sú porušované a preto ani nemôžu byť predmetom práce Splnomocnenkyne pre náboženskú slobodu," uviedla Anna Záborská, ktorá sa do parlamentu dostala na kandidátke Igora Matoviča (OĽaNO).
V príspevku zdôraznila aj to, že humor a viera sa nemiešajú: "Osobne považujem hranicu medzi humorom a ľudským právom za dostatočne jasnú a preto sa k tejto záležitosti už nebudem vyjadrovať."

Svedok Liehovov poslal splnomocnenkyni výzvu

Archnalej Gabrilej pípež Svedkov Liehovových zareagoval na ostrý status splnomocnenkyne vlády pre slobodu vierovyznania Anny Záborskej. "S pani Záborskou by som sa rád stretol tvárou v tvár v televíznej debate. Dúfam, že moju výzvu prijme," vyjadril sa Gabriel Žifčak aka Archnalej Gabrilej pre Noviny PLUS TV JOJ.

Ani poslanec Miroslav Žiak (SaS), ktorý podporuje snahu Svedkov Liehovových o registráciu. Už pred časom reagoval pre Noviny PLUS TV JOJ s tým, že nesúhlas splnomocnenkyne bude považovať za dôvod na návrh na jej odvolanie v pléne Národnej rady. 

​Záborská poskytla svoje stanovisko

To, že jej nová cirkev, ktorú na sociálnej sieti posporuje 120 tisíc ľudí nie je po chuti, ukázala splnomocnenkyňa vlády pre slobodu vierovyznania a náboženského presvedčenia už neraz. Nepotešilo ju ani pozvanie do televízneho duelu, ktorý jej adresoval Gabriel Žifčák.

​"Pani Záborská ďakuje za ponuku, ale tému považuje za uzavretú," zareagoval asistent pani Záborskej. Post splnomocnenkyne je pritom v našich končinách novinkou a to, že bol vytvorený práve pre poslankyňu nie je tajomstvom.

Zlé jazyky dokonca zašli poriadne ďaleko a tvrdia, že Anna Záborská sa nechcela s pápežom Františkom stretnúť len ako obyčajná poslankyňa. Napriek tomu, že novej funkcii sa teší už niekoľko týždňov, zatiaľ sa nevie nič o jej sídle a dostupné nie sú ani webové stránky či kontakt, na ktorý by sa mohli prenasledovaní veriaci obrátiť. Funkciu pani Záborská vykonáva bezodplatne a teda zadarmo. 

Súvisiace články

Najčítanejšie