Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Naď podáva trestné oznámenie na poslancov Mariana Kotlebu a Milana Mazureka: Vysmial sa im na sociálnej sieti
Zdielať na

Naď podáva trestné oznámenie na poslancov Mariana Kotlebu a Milana Mazureka: Vysmial sa im na sociálnej sieti

BRATISLAVA / Rezort obrany podal trestné oznámenie na poslancov Národnej rady SR Mariána Kotlebu a Milana Mazureka za šírenie poplašnej správy - presne tak, ako včera avizoval minister na sociálnej sieti. Predmetom oznámenia podaného na Okresnej prokuratúre Bratislava I. sú nepravdivé a skresľujúce informácie o vývoji a použití systému MOVIR, ktoré obaja menovaní uverejnili vo videách.

 Téme sa venoval minister obrany aj na sociálnej sieti. Svojmu špecifickému slovníku nezostal nič dlžný a označil poslancov ako "Blbého a blbšieho". 

"Títo páni sa rozhodli uchopiť pozornosť dôverčivých ľudí a prostredníctvom vymyslených konštruktov o koncentračných táboroch, v ktorých majú byť ľudia umiestňovaní rezortom obrany, účelovo zavádzať verejnosť s cieľom jej zastrašenia. Nedovolím, aby zúfalé pokusy o senzácie a rast preferencií takýchto na slovo vzatých neodborníkov poškodzovali krajinu a dôveru obyvateľov v Ozbrojené sily SR. Ministerstvo obrany SR v žiadnom prípade nevytvára a neplánuje vytvárať „tábory pre neočkovaných ľudí“, nezavádza na Slovensku „totalitu“ ani „nový svetový poriadok“,“ zdôraznil minister Naď.

Ako to je s MOVIROM?

Minister doplnil, že Centrum výcviku Lešť sa podieľa na projekte MOVIR za účelom výskumu zaradenia bezpilotných prostriedkov do systému ochrany vyhradeného priestoru v kompetencii Centra výcviku Lešť, a teda v žiadnom prípade nie na použite proti obyvateľstvu Slovenskej republiky. "Centrum výcviku Lešť je uzatvorený vojenský priestor (obvod), kde civilné obyvateľstvo SR ani nemá prístup,“ povedal.

Do pozornosti dal tiež šírenie nepravdivých tvrdení. "Viac ako 76 tisíc zdieľaní vrhá svetlo aj na úroveň odolnosti obyvateľstva proti dezinformáciám. Prosím všetkých, aby neinklinovali k populistickým vyhláseniam bez reálneho základu a aby nešírili neoverené a zjavne nepravdivé informácie, ktoré môžu závažne a najmä negatívne ovplyvniť konanie ľudí. Neubližujme si navzájom - neplňme internet a mysle ľudí nenávisťou založenou na klamstvách ľudí popierajúcich holokaust, no hlásajúcich o čipoch,“ dodal.

Súvisiace články

Najčítanejšie