Jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Zsuzsová a ďalší obvinení z objednávky vrážd prokurátorov zostávajú vo väzbe
Zdielať na

Zsuzsová a ďalší obvinení z objednávky vrážd prokurátorov zostávajú vo väzbe

PEZINOK / Mali plánovať úkladnú vraždu prokurátorov Maroša Žilinku, Petra Šufliarského a vtedajšieho advokáta Daniela Lipšica. Obvineniu z prípravy vrážd čelí Marian Kočner aj jeho niekdajšia blízka spoločníčka Alena Zsuzsová spolu s ďalšími tromi mužmi. Kľúčovým svedkom je Zoltán Andruskó - sprostredkovateľ vraždy novinára Jána Kuciaka. Obvinených budú aj naďalej stíhať väzobne.

​Darko Dragic je občan Bosny a Hercegoviny. Je to cudzinec, ktorý mal údajne dostať ponuku na vykonanie vraždy prokurátora Maroša Žilinku. O život mali prísť aj ďalší dvaja prokurátori. Profesionáli, s ktorými mal problémy práve Marian Kočner. Motív na vraždu, ktorý už počas vyšetrovania považovali za jediný, aj samotní poškodení.

Alena Zsuzsová, Darko Dragic a podnikateľ Dušan Kracina mali vraždy pripravovať ako skupina, do ktorej patril Tomáš Szabó a spomínaný Marian Kočner. Polícia sa o príprave vrážd dozvedela len náhodou. Začal o nich hovoriť sám Zoltán Andruskó. Verejnosti známy svedok v prípade vraždy Jána Kuciaka, ktorý na vraždu novinára zabezpečil vykonávateľov popravy. V tomto prípade dal polícii Andruskó aj meno podnikateľa z Komárna, ktorý na vraždu mal zohnať vrahov údajne z Balkánu. "Dúfam, že sa na procese všetko vysvetlí a preukáže sa moja nevina," vyjadril sa Dušan Kracina, obvinený v prípade vrážd prokurátorov.

Zoltán Andruskó považoval objasnenie aj tohto prípadu orgánom vyšetrovania za svoju kľúčovú spoluprácu s prokuratúrou. V prípade vraždy novinára nakoniec ale dostal 15 rokov, čo dodnes považuje za nespravodlivé. Uvádza to v listoch, ktoré pravidelne posiela do TV JOJ a v ktorých uvádza aj ďalšie prípady, ktoré objasňuje polícii. Podaná obžaloba je rozsiahla, má viac ako 70 strán. ŠTS v Pezinku zatiaľ nerozhodol o tom, či podanú obžalobu príjme alebo zamietne. Advokátka obvineného Balkánca, ktorý mal vraždy vykonať, tvrdí, že na obvinenie jej klienta chýbajú dôkazy. 

Súvisiace články

Najčítanejšie