Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
VIDEO: Poslanec OĽaNO Šudík chce legalizovať prostitúciu. Pracovníčky by mali dávať bločky, ale aj čerpať výhody
Zdielať na

VIDEO: Poslanec OĽaNO Šudík chce legalizovať prostitúciu. Pracovníčky by mali dávať bločky, ale aj čerpať výhody

BRATISLAVA / Člen poslaneckého klubu OĽaNO Tomáš Šudík by chcel zatočiť s nelegálnou prostitúciou. Ako to urobí? Pokúsi sa o legalizáciu prostitúcie a to spôsobom, že k ženám, ktoré poskytujú sexuálne služby by sa pristupovalo rovnako, ako k bežným živnostníčkam.

"Každý vie, že nelegálna prostitúcia je problém, ale nikto ho nerieši," povedal mladý člen poslaneckého klubu OĽaNO Tomáš Šudík, ktorý sa chce porozprávať s ultrakonzervatívnymi kolegami a otvoriť diskusiu o legalizácii prostitúcie. 

Mali by cenník a zákazníkom by vydávali bločky tak, ako to robia kaderníčky, manikérky, alebo iné remeslá a služby. Tak by si poslanec Tomáš Šudík predstavoval legalizáciu prostitúcie, ktorá by podľa neho pomohla bojovať s tou nelegálnou a vynútenou.

"Prostitútky by sa mali právo obrátiť nielen na políciu, ale mali by hradené každomesačné vyšetrenie lekárom," poznamenal poslanec, ktorý svoj nápad chce prebrať s ultrakonzervatívnymi kolegami z klubu OĽaNO, predovšetkým z Kresťanskej únie, ktorú vedie Anna Záborská. 

Poslanec k téme urobil anketu aj na sociálnej sieti. Čo ho prekvapilo? "Proti boli najmä muži. Ženy boli za," povedal prekvapene pre Noviny PLUS TV JOJ a priznal, že je možné, že muži sa boja platby kartou za sexuálne služby s tým, že by sa o tom dozvedeli ich manželky. 

Ako poslanec vníma legalizáciu a má už pripravený legislatívny návrh? Dozviete sa vo video rozhovore:

Súvisiace články

Najčítanejšie