Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Falošný plastický chirurg Ghazi má na krku obžalobu. Spis už študuje bratislavský sudca
Zdielať na

Falošný plastický chirurg Ghazi má na krku obžalobu. Spis už študuje bratislavský sudca

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Podľa informácií TV JOJ podala bratislavská prokuratúra obžalobu na podozrivého lekára menom Yassine Ghazi. Ide o mediálne známeho doktora medicíny, ktorý bez potrebných povolení a kvalifikácie mal vykonávať chirurgické zákroky, pri ktorých pacienti trpeli. A všetko na ilegálnej klinike v centre Bratislavy. Rovnako sa ilegálnym operáciám venoval aj vo Viedni, kde už bol za konanie odsúdený na podmienku.

Kauza bratislavskej skrášľovacej ilegálnej kliniky

Určite si spomínate na kauzu ilegálnej kliniky plastickej chirurgie v Bratislave, v ktorej neatestovaný lekár vykonával špeciálne operácie klientom trýznivým spôsobom. Silikónové implantáty pŕs, odsávanie tuku, operácie viečok či iné zákroky mal podozrivý lekár robiť pacientom len v lokálnej anestézii a neodborne. Polícia po odhalení ilegálnej kliniky začala zdĺhavé vyšetrovanie, na konci ktorého bol doktor Ghazi obvinený a aktuálne už prokurátor naň podal obžalobu pre zločin poškodenia zdravia.

Termín hlavného pojednávanie vytýčený nie je. Príslušný sudca Okresného súdu Bratislava 1 už študuje spis predložený prokurátorom. Informácie TV JOJ potvrdil hovorca krajského súdu Pavol Adamčiak. „Vo veci bola na tunajší súd podaná obžaloba -  9. septembra," uviedol Adamčiak. Vo veci zatiaľ nie je vytýčený žiadny termín hlavného pojednávania. Vec je u sudcu na naštudovanie spisového materiálu a určenie ďalšieho procesného postupu. Pacient prišiel na následky zákroku o nohu. 

Podozrivý podľa skorších zistení TV JOJ vykonal okrem skrášľovacích neodborne vedených operácií aj sklerotizáciu žiliek jednému bratislavskému pacientovi, ktorý zrejme na následky neodborného zákroku nakoniec o nohu prišiel. Rakúska polícia zas mala poškodenú, ktorá bola počas operácie pŕs na operačnom stole bez dostatočnej anestézie. Konkrétne Rana A. v slzách povedala rakúskemu súdu na procese s obžalovaným lekárom, čo všetko zažila počas operácie prsníkov od Yassina Ghaziho. Samozvaný estetický chirurg vykonával operáciu bez celkovej anestézie. Keď pacientka vykríkla od bolesti, pokračoval podľa heute.at vo vstrekovaní lokálnej anestézie a išiel fajčiť. Počas operácie mal na sebe obvinený bežné oblečenie, žiadne chirurgické rúška a žiadne rukavice. Výsledkom bola rozsiahla infekcia. Podobné zážitky TV JOJ opisovali aj klientky lekára zo Slovenska. 

Súvisiace články

Najčítanejšie