Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Danko sa pustil do poslanca Šudíka kvôli snahe legalizovať prostitúciu: Asi mu to vadí, lebo chodí do bordelu, reaguje Šudík
Zdielať na

Danko sa pustil do poslanca Šudíka kvôli snahe legalizovať prostitúciu: Asi mu to vadí, lebo chodí do bordelu, reaguje Šudík

BRATISLAVA / Bývalého predsedu parlamentu Andreja Danka (SNS) poriadne pobúril koaličný poslanec Tomáš Šudík (OĽaNO). Predseda Slovenskej národnej strany reagoval na náš rozhovor v ktorom poslanec priznal, že by mal záujem legalizovať prostitúciu. Danko ho označil za ďalší "Matovičov zázrak".

Andrej Danko sa do mladého poslanca pustil na svojom oficiálnom profile na sociálnej sieti. Predseda SNS a bývalý predseda Národnej rady má s legalizáciou prostitúcie poriadne veľký problém. 

"Neviete, kto to je? Tomáš Šudík. Je to poslanec OĽaNO. Je to jeden z mnohých Matovičových zázrakov, ktoré sa dostali do parlamentu," napísal vo svojom príspevku pričom kritikou na hnutie OĽaNO nešetril. 

"Takéto esá má za poslancov. Šudíkov nápad je zlegalizovať prostitúciu. Tvrdí, že sa na neho obracia mnoho sexuálnych pracovníčok. Čo dodať, géniovia prišli do parlamentu. Boh nás varuj, ak títo ešte dva roky budú ovládať Slovensko. Oni sú naozaj šialení, ako keby sme nemali iné starosti. Možno je to však geniálny nápad na splatenie dlhov, ktoré za rok narobili. Čo myslíte vy?" vyzval svojich priaznivcov na diskusiu. 

​Asi chodí do bordelu, ak mu to vadí, reaguje Šudík

Poslanec na úvod expredsedu parlamentu pozdravil rovnako ako tých, ktorí pod jeho statusom komentovali nápad legalizovať a teda zdaniť prostitúciu. 
"Po prvé, žiaden zákon nepredkladám, len chcem, aby sme o tejto téme skúsili diskutovať. Netvárme sa, že prostitúcia na Slovensku neexistuje. Slovensko je jednou z mála krajín, ktorá prostitúciu nemá ani zakázanú a ani povolenú," napísal brániaci sa poslanec a poznamenal, že pokiaľ túto tému neupravíme v zákone, vždy bude dochádzať k nelegálnej prostitúcií a s tým spojenými problémami so zneužívaním žien, či so zdravotnými komplikáciami.
"Ja chápem, že táto téma je tabu a mnohí z vás si do mňa s radosťou kopnú, no mne to nevadí.
Ja sa nebudem tváriť, že tu nelegálna prostitúcia a zneužívanie žien neexistuje," bránil sa poslanec, ktorý vysvetľoval, že z financií by sa dal dinancovať boj proti nelegálnej prostitúcii.
"Prostitútky sa stávajú častým objektom trestných činov, ako kupliarstvo, znásilnenie, obmedzovanie osobnej slobody, vydieranie či zavlečenie do cudziny. V Holandsku je prostitúcia ošetrená zákonom a zdaňovaná 33% sadzbou dane.Pán Danko, že vy, ktorý ženy "bozkávate všade", sa vôbec nad tým pohoršujete," dodal na záver. 

​Pre Noviny PLUS sa vyjadril, že nechápe, prečo má s pomocou ženám problém práve Andrej Danko. "Vôbec si neuvedomuje, že takáto myšlienka by chránila predovšetkým týrané ženy," zdôraznil poslanec, ktorý by rád v rámci legalizácie umožnil prostitútkam aj hradenú kontrolu u lekára a to rovno každý mesiac. 

"Všetci o Andrejovi Dankovi vieme, že bol návštevníkom všetkých bordelov či boli legálne, alebo nelegálne," dopln il poslanec pre Noviny TV JOJ. Priznal však, že konkrétne dôkazy tohto tvrdenia nemá a vychádza len z medializovaných informácií a z informácií, ktoré priniesla nielen nahrávka, ale aj zverejnená komunikácia bývalého predsedu NR SR. Ten v minulosti komunikoval s Kočnerovou volavkou Alenou Zsuzsovou, ktorá je dnes právoplatne usvedčená z objednávky vraždy primátora Hurbanova Lászloa Basternáka. 

Súvisiace články

Najčítanejšie