Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Prežije to Robert Fico? Peter Pellegrini (Hlas-SD) mu poslal naživo poriadnu facku. Duo Baccara nebude
Zdielať na

Prežije to Robert Fico? Peter Pellegrini (Hlas-SD) mu poslal naživo poriadnu facku. Duo Baccara nebude

BRATISLAVA / Pellegrini v diskusnej relácii Na hrane TV JOJ poriadne skritizoval svojho bývalého stranníckeho šéfa Roberta Fica (Smer-SD). V živom vysielani poznamenal, že Robert Fico organizovaním protestov, na ktorých varia guláš členovia ĽSNS, prekročil červenú čiaru.

Peter Pellegrini sa utkal v diskusnej relácii Na hrane TV JOJ s lídrom Sme rodina Borisom Kollárom. Okrem aktuálnych tém sa riešili aj vzťahy jednotlivých lídrov.

Dobrému vzťahu hlasistu Pellegriniho s predsedom Sme rodina Borisom Kolárom sa venoval aj Andrej Danko. 

"Čítam, že v politickej diskusii TV JOJ dnes večer o 21:30 vystúpi opäť známe duo ,,Baccara“. Kto iný ako Pellegrini a Kollár. Neviem kedy v minulosti dochádzalo tak často k tomu, aby mimoparlamentná strana ako je Hlas - SD mala taký obrovský mediálny priestor. Každý týždeň všade len Hlas - SD. Verím však, že aj dnešná diskusia vás presvedčí o tom, že títo páni nemajú, čo Slovensku ponúknuť. Po ďalších voľbách tu na Slovensku musí prísť úplná zmena a nie koaličný hybrid Hlas - SD a Sme rodina," napísal expredseda NR SR Andrej Danko na svojom oficiálnom profile na sociálnej sieti. 

"Nevyvolávame konlifkty, ale..."

Hlas- sociálna demokracia (Hlas-SD) podľa jej lídra momentálne nevidí dôvod na uzatváranie jednostrannej predvolebnej spolupráce so žiadnou stranou z aktuálneho politického spektra. Takto zareagoval Peter Pellegrini na ďlašiu výzvu na spoluprácu, ktorú mu adresoval predseda Smeru-SD Robert Fico.

"My nevyvolávame konflikt s nikým. Pán predseda Smeru-SD má vždy tendenciu si do nás kopnúť a potom nás vyzývať na spoluprácu," uviedol Pellegrini na margo výzvy bývalého straníckeho kolegu. "Hlas pôjde do volieb sám a hrdo," dodal líder opozície. Pellegrini zároveň poznamenal, že si nemyslí, že by Slovensko čakali voľby v dohľadnom čase a preto netreba vytvárať predvolebné koalície. 

Duo Baccara vidia politici inde​

Kým Fico avizoval, že sa bude uchádzať o spoluprácu s Hlasom-SD, s ktorým si vie predstaviť zostavovanie novej vlády, podľa Pellegriniho Smer-SD prekročil červenú čiaru tým, že na jeho protestoch varia guláš členovia strany Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS). Pellegrini zároveň zdôraznil, že svoj komentár na margo spájania Smeru-SD a fašistov nevníma ako svoje zlyhanie. "O zlyhaniach nech oni nerozprávajú," doplnil ostrejšie Pellegrini. "Ja mám predstavu, že Hlas bude robiť svoju vlastnú slušnú politiku," dodal k téme s tým, že jeho vzťah s Robertom Ficom nikoho nezaujíma. 

Líder Hlasu-SD si myslí, že v poslednej dobe sa k spoločnej koalícii otvorene hlásia Fico so Slovenskou národnou stranou (SNS) Andreja Danka, na čo ho upozornil Boris Kollár (Sme rodina). "Ďakujem, že ste to pripomenuli pán predseda," zareagoval Pellegrini s tým, že tieto persóny sa k sebe hlásia. 

Súvisiace články

Najčítanejšie