Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Do Šudíka sa pre legalizáciu prostitúcie pustili Taraba aj Kuffa: Ak e-kassu nariadia aj predavačom drog, tak z nás urobia "raj na zemi"
Zdielať na

Do Šudíka sa pre legalizáciu prostitúcie pustili Taraba aj Kuffa: Ak e-kassu nariadia aj predavačom drog, tak z nás urobia "raj na zemi"

BRATISLAVA / Nápad legalizovať prostitúciu rozpútal medzi liberálmi a konzervatívcami novú vojnu. Do Tomáša Šudíka (OĽaNO) sa pustil najprv expredseda NR SR Andrej Danko a teraz si kritiku vyslúžil aj od kontroverzného ultrakonzervatívca, ktorého kritici obviňujú z klerofašizmu Tomáša Tarabu. Poslanec Šudík sa bráni.

Tomáša Tarabu sa dotkla časť rozhovoru s poslancom Šudíkom kde sa spomínali odpustky. S nápadom prišiel Šudíkov poslencký kolega z klubu OĽaNO Peter Pollák ml. Pre Noviny PLUS TV JOJ povedal, že Šudíkovi navrhol aby išla časť príjmov do cirkvi a prostitútky by si tak mohli zabezpečiť odpustky. 

"Vládni poslanci z OĽANO Šudík a spol. navrhujú, aby sa prostitúcia legalizovala a výnosy (zrejme z pokladničiek), aby putovali aj na financovanie Cirkví cez "kupovanie si odpustkov." Chlapci asi zaspali dobu, pretože inštutút kupovania si odpustkov v Cirkvi nefunguje, ale za to ukázali akú majú víziu so Slovenskom. Ak e-kassu nariadia aj predavačom drog, tak z nás urobia "raj na zemi." rozhorčil sa Tomáš Taraba, ktorý sa do parlamentu dostal pod ĽSNS na sociálnej sieti. 

Poslanca Šudíka pre jeho návrh skritizoval aj ďalšia z kontroverzných postáv opozície. Poslanec Filip Kuffaho označil ako "bojovníka za odpustky". 

Obyčajný človek sa bráni

Pod komentármi na sociálnej sieti sa bránil aj sám poslanec z klubu OĽaNO. "Dovolím si dovysvetliť. Po prvé, žiaden zákon nepredkladám, len chcem, aby sme o tejto téme skúsili diskutovať," začal Šudík s tým, že je dôležité aby sme sa netvárili, že na Slovensku prostitúcia neexistuje. 
"Slovensko je jednou z mála krajín, ktorá prostitúciu nemá ani zakázanú a ani povolenú. Pokiaľ túto tému neupravíme v zákone, vždy bude dochádzať k nelegálnej prostitúcií a s tým spojenými problémami so zneužívaním žien, či so zdravotnými komplikáciami a pod.," zdôraznil poslanec, ktorý by financie hypoteticky rád použil na ochranu žien, ktoré sú do prostitúcie nútené. 
"Ja chápem, že táto téma je tabu a mnohí z vás si do mňa s radosťou kopnú, no mne to nevadí.Ja sa nebudem tváriť, že tu nedobrovoľná prostitúcia a zneužívanie žien neexistuje. Prostitútky sa stávajú častým objektom trestných činov, ako kupliarstvo, znásilnenie, obmedzovanie osobnej slobody, vydieranie či zavlečenie do cudziny. V Holandsku je prostitúcia ošetrená zákonom a zdaňovaná 33% sadzbou dane," vysvetľoval ďalej a doplnil, že právnu úpravu majú okolité krajiny, len Slovensko nemá žiadnu.

​Poslanec pre Noviny TV JOJ potvrdil, že ho reakcie k tejto téme zaskočili. "S kolegyňou Záborskou som zatiaľ nemal čas tento návrh prebrať," priznal poslanec. 

Tomáš a Šudíka podporuje jeho kolega Andrej Stančík (OĽaNO), ktorý sa vyjadril, že hoci teraz nie je správny chvíľa nápad je to dobrý. "Myslím, že momentálne nie je vhodný čas riešiť túto tému, avšak túto myšlienku podporujem, pretože prináša viac benefitov ako rizík," povedal pre Noviny PLUS TV JOJ. "Politici, ktorí sa proti tomu stavajú sú v kuloároch známi tým, že takéto služby sami vyhľadávajú," doplnil Andrej Stančík na záver. 

Súvisiace články

Najčítanejšie