Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Koleník o scénach so zbraňami: Musíme úplne dôverovať štábu a rekvizitárom, ktorí obsluhujú zbrane
Zdielať na

Koleník o scénach so zbraňami: Musíme úplne dôverovať štábu a rekvizitárom, ktorí obsluhujú zbrane

BRATISLAVA / Americký herec Alec Baldwin smrteľne postrelil počas nakrúcania filmu kameramanku. V scénach so zbraňami sa objavuje aj slovenský herec Ján Koleník, ktorý bol hlavnou postavou seriálu Za sklom a rovnako je súčasťou aj pripravovaného seriálu televízie JOJ Ultimátum. V rozhovore pre TV JOJ uviedol, že herci musia dôverovať štábu a rekvizitárom. Režisér a kreatívny producent seriálu Ultimátum Michal Kollár tvrdí, že pri každej scéne, kde sú výstrely alebo explózie majú tvorcovia zbrojmajstra.

Herec Ján Koleník si svoje zbrane na pľaci stále kontroluje

Herec Ján Koleník uviedol, že veľmi ho mrzí, čo sa stalo. Stále sa presviedča, či sú náboje dobre označené, aby nedošlo k nehode. "Raz som nakrúcal scénu, kde ma strelili do hlavy a dali aj bezpečnostné sklo, aby sa nič nestalo," priznal. Vraj sa mu to popri všetkých seriáloch, ktoré nakrúcal stalo len raz. 

Bezpečnosť má byť na prvom mieste

"​V prípade, že sa robia explózie a výstrely, mal by tam byť zbormajster a certifikovaný pyrotechnik," povedal Michal Kollár, režisér pripraveného seriálu TV JOJ s názvom Ultimátum. Zbrane sa podľa neho majú kontrolovať, aj keď je to replika, alebo plynová zbraň, či nie sú náhodou nabité. Stále najprv strieľajú pre istotu do podlahy a striktne to dodržiavajú. "Výstrely sa robia v postprodukcii, pretože je to bezpečnejšie," prezradil. Povedal, že je veľká výzva kontrolovať to, hlavne ak sú na scéne reálni policajti, pretože každý chce ukázať, ako to v reálnom živote vyzerá. Je to však nebezpečné. "My sme používali repliky, alebo certifikované zbrane zbrojmajstra," doplnil. Tragédia, ktorá sa stala ho mrzí, pretože sa to stalo jeho obľúbenému hercovi. 

K novému seriálu Ultimátum si môžete pozrieť nový trailer

Nový seriál, ktorý sa dostane na obrazovky TV JOJ s názvom Ultimátum je v procese tvorby a vy si môžete pozrieť trailer.

Súvisiace články

Najčítanejšie