Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Na hrane s Pellegrinim a Kollárom: Keby mali hlucháne volebné právo, mohli by si tokať spolu s Petrom a Borisom, tvrdí Lenč
Zdielať na

Na hrane s Pellegrinim a Kollárom: Keby mali hlucháne volebné právo, mohli by si tokať spolu s Petrom a Borisom, tvrdí Lenč

BRATISLAVA / Obaja lídri síce oznámili, že na spoluprácu nie je žiaden dôvod, predsa len medzi nimi došlo k zaujímavej zhode. Obaja sa zhodli na tom, že ochrana prírody nesmie byt nadradená záujmom človeka. Dokonca sa priznali, že hlucháne ich predsa nevolia, ale ľudia áno.

Pri ozname, že hosťami Na hrane bude práve Boris Kollár a Peter Pellegrini sa na sociálnych sieťach vyrojili komentáre, že sa prídu baviť dvaja najlepší kamaráti, ale aj podozrenia, že to bude debata plná komplimentov. Ako to vnímajú politici?

"Lebo tá politika sa dá robiť buď slušne, alebo vulgárne," poznamenal Kollár s tým, že Pellegrini kritizuje korektným jazykom. To ho odlišuje od Roberta Fica. Ak by sa podľa predsedu Sme rodina choval rovnako, jeho hnutie by reagovalo ostro. "Peter Pellegrini to robí slušne tú politiku," dodal.

"V reláciách môžeme byť na seba tvrdí.... Správne by mali byť politici aj po ostrej debate  schopní ísť spolu na pivo," povedal líder Hlasu s tým, že sa netreba urážať a príde čas, kedy aj ľudia ocenia vecnú diskusiu. 

Sme rodina aktuálne bojkotuje každú reformu o ktorú sa vláda snaží. Na pretras prišla aj reforma Národných parkov a ohrozený hlucháň. Budaj podľa oboch politikov postavil vlka, medveďa a hlucháňa nad občanov tejto krajiny. 

"Vyhovárať sa na hlucháňa! My budeme chrániť hlucháňa a tí ľudia tam môžu pokapať? Akože o čo tunak ide. Mňa nevolia hlucháne Vás áno, pán kolega?" obrátil sa Kollár na lídra Hlasu-SD. "Určite, že nie. Viete, to je to tu stavajú vlka, medveďa a hlucháňa nad človeka," odvetil Peter Pellegrini. 

Hlucháne nemajú volebné právo

K relácii sa na sociálnej sieti vyjadril aj politológ Jozef Lenč.Práve moment o ochrane prírody a ohrených druhov odborníka mimoriadne zaujal.  "Vo štvrtok sa v diskusii stretli Peter a Boris. Na mnohých z tém, na ktorých sa zhodli je najzaujímavejšia zhoda v tom, že hlucháne nemajú, čo rozhodovať o tom, aký postoj majú mať politici k ochrane lesov v národných parkoch, keďže hlucháne nemajú volebné právo," napísal Lenč s tým, že dodal: "Ak by mali, mohli by si tokať spolu s Borisom a Peťom."

Súvisiace články

Najčítanejšie