Skoro jasno
14°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Kritika ministerky Milanovej? Na kultúru nechodím len preto, lebo som minister, tvrdí Ivan Korčok
Zdielať na

Kritika ministerky Milanovej? Na kultúru nechodím len preto, lebo som minister, tvrdí Ivan Korčok

BRATISLAVA / Na piatkovom gala Baletu SND nechýbali politici. Okrem Andrei Letanovskej (Spolu), ministerky spravodlivosti Márii Kolíkovej (SaS) sa dostavil aj minister zahraničia Ivan Korčok (nom. SaS). Chýbala však ministerka kultúry Natália Milanová (OĽaNO).

Piatkový večer patril v Slovenskom národnom divadle galavečeru Umenie pre život. Balet Slovenského národného divadla v spolupráci s Národným onkologickým ústavom pripravil ďalší ročník projektu na ktorom nechýbali ani politici a ministri. 

Ambíciou podujatia Umenie pre život, ktoré inicioval Národný onkologický ústav/NOÚ spolu s prvou baletnou scénou SND, bolo upozorniť na problematiku prevencie a liečby onkologických ochorení. Názov Umenie pre život vychádza z filozofie, že umenie dokáže nielen liečiť, ale aj pomáhať. 

Program si užila nielen primárka ARO a členka strany Spolu Andrea Letanovská, ale aj ministerka spravodlivosti Mária Kolíková SaS. Obe političky potvrdili, že patria k fanúčkám (nielen) tanečného umenia. Ministerka Kolíková sa dokonca priznala, že do divadla si chodí oddýchnuť vždy, keď sa jej podarí "odtrhnúť" od práce. 

Medzi hosťami nechýbal ani minister Korčok, ktorý momentálne čelí otázkam ohľadom konfliktu s Maďarskom. To síce odstúpilo od skupovania pôdy a budov na Slovensku, ale problém by sa mal riešiť aj zákonom na úrovni parlamentu. Minister Korčok mal povinnosti v susednej Viedni, ale na galavečer prišiel aspoň na poslednú pol hodinu.

Minister zaujímavo zareagoval na otázku, že ho je na oficiálnych kultúrnych podujatiach vidieť podstatne častejšie, než ministerku kultúry Natáliu Milanovú (OĽaNO). Bude z odpovede ďalší konflikt? Presvedčte sa vo videu.

Najčítanejšie